Официално: Sofia Open се мести и ще се играе през ноември

от в 20:32 на 14.08.2020
Калоян Пламенов

Sofia Open 2020 ще се проведе през месец ноември. Новината съобщиха от пресслужбата на АТP (асоциация на професионалните тенисисти). Петото издание на надпреварата ще се състои в седмицата, започваща на 9 ноември.

Фактът, че Sofia Open ще се проведе непосредствено преди мастерса в Лондон, ще привлече много от звездите на тениса да участват. А това означава силна конкуренция, качествен и атрактивен тенис. БФТ ще има възможност да представи програмите си за стимулиране на новите български шампиони през сезон 2020/21 . Младите в българския тенис ще се срещнат със световните звезди и това ще допринесе за самочувствието им - коментираха от управата на БФТ. Sofia Open ще бъде последният турнир за годината и вероятността победителят да участва в Лондон е голяма.

България ще бъде една от малкото държави в света, които ще проведат турнир от календара на АТP тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус.

Според обявения от АТP актуализиран календар и временен график до края на редовния сезон са планирани турнирите от "Големият шлем" US Open и Roland-Garros, мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 турнирите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел.

„Тенисът започва да намира своя път за завръщане. И макар преди всичко да трябва да се грижим за здравето и безопасността на всички, се надяваме, че ще успеем да запазим тези възможности за игра и да постигнем силен завършек на сезона. Бих искал да поздравя турнирите за тяхната непрекъсната ангажираност, гъвкавост и находчивост при намирането на решения за работа при настоящите предизвикателни обстоятелства", заяви президентът на АТP Андреа Гауденци.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Sofia Open се мести и ще се играе през ноември Калоян Пламенов
Теми:  
тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook