Огледално отпадане: Григор отново загуби почти спечелен мач и напусна Синсинати на старта

от в 21:59 на 15.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров допусна втори много неприятен обрат срещу значително по-нискоранкиран съперник. Шампионът от 2017-та се изправи на старта в Синсинати срещу винаги способния на изненади Фабиан Марожан, а унгарецът съумя да вземе реванш от първата ни ракета за случилото се във втория кръг на Ролан Гарос и записа пета победа над топ 10 представител в кариерата си.

Осмият поставен изигра мач на приливи и отливи, като беше напът дае се поздрави с 2-сетова победа, но пропусна скрит мачбол при 5:4 във втория сет и впоследствие допусна обрат, което напомни за случилото се през миналата седмица срещу Алексей Попирин, когато хасковлията пропиля 3 реални точки за спечелването на мача.

Пропуснатите шансове се отразиха пагубно на Григор и той беше бледа своя сянка в третия сет, а 50-ият в света не чакаше втора покана и триумфира с 4:6 6:3 6:4 за 1 час и 57 минути игрово време, осигурявайки си 1/8-финален сблъсък с един измежду Бен Шелтън и Томас Мартин Ечевери.

Началото не беше никак оптимистично, след като унгарецът спечели дебютните 6 точки в мача и разполагаше с два брейкбола в 4-ия гейм. Григор обаче отговори с няколко мълниеносни комбинации, за да изравни резултата и впоследствие натисна сериозно своя съперник, който предаде следващото си подаване с непредизвикана грешка от бекхенд. Марожан продължаваше да стои добре на ретур и веднага получи възможност да отвърне с рибрейк, ала фаворитът беше безпогрешен, играейки под напрежение и запази преднината си до приключването на откриващия сет с негов успех.

Световният номер 50 нямаше никакво намерение да се предава, а неговите удари ставаха все по-остри. Аутсайдерът вземаше топката рано и стоеше максимално близо до основната линия, което намаляваше времето за реакция на родния ни представител и грешките от ракетата на по-високоранкирания тенисист се увеличиха значително. Това позволи на унгареца да пробие за преднина от 4:2, но той веднага предаде следващия си сервис гейм с двойна грешка и имахме паритет в резултата при 4:4.

Димитров продължи подема в представянето си и имаше скрит мачбол в ответното заставане на сервис линията от страна на неговия опонент, само че Марожан не се пропука и излезе напред в геймовете за 5:4. В този момент бившият номер 3 направи същински подарък на съперника си, предавайки частта с двойна грешка и пресилен форхенд с метър в аут, а това означаваше, че ще станем свидетели на трети решителен сет.

Първият сервис на нашия сънародник продължаваше рядко да влиза в игра и унгарецът изглеждаше по-енергичния играч в началото на решителната част. 25-годишният тенисист удряше топката много плоско и определяше темпото в разиграванията, докато Димитров се мъчеше при всяко едно свое заставане на сервис линията и беше цяло чудо, че бившият шампион поддържаше равенството в резултата до 2:2.

 

За съжаление, логичното се случи и Марожан проби след смела аккция, която завърши с успешно драйв воле и скоро имаше преднина от 5:2, а оттам насетне нямаше какво да го спре по пътя към победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Огледално отпадане: Григор отново загуби почти спечелен мач и напусна Синсинати на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | синсинати | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook