Огромен успех: Феноменална Вики Томова елиминира защитаващата шампионка и бивша №9 в Токио!

от в 12:37 на 21.10.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова постигна една от най-престижните си победи в кариерата. Българката правеше отлично азиатско турне, след като за пръв път преодоля първите кръгове на големите WTA 1000 турнири в Пекин и Ухан, а освен това игра и 1/4-финал в Сеул.

През миналата седмица обаче Вики записа неприятно поражение с 1:6 2:6 от квалификантката Сюзан Ламенс в Осака, но разочарованието беше измито по най-сладкия възможен начин, защото днес Томова си върна на Кудерметова за поражението, което допусна от нея в Сеул и я свали от трона на WTA 500 турнира в Токио!

Кудерметова завоюва титлата в японската столица през миналия сезон, когато в спора за трофея надви самата Джесика Пегула, но днес бившата номер 9 трябваше да  стегне куфарите още след първия си мач, за което основна вина имаше най-добрата българска тенисистка.

Томова измъкна много тежък първи сет, след който беше абсолютно доминатна фигура на корта и заслужено се наложи с крайното 7:6(3) 6:3 за 1 час и 56 минути игрово време, а в следващия кръг тя ще премери сили срещу 20-годишната сензация Даяна Шнайдер, която от началото на сезона е завоювала 3 титли на ниво WTA.

Родната ни представителка стартира много силно в първата част, след като проби на нула в шестия гейм и затвърди аванса си, за да поведе с 5:2, но защитаващата шампионка не беше казала последната си дума и влезе в серия от 4 поредни гейма, обръщайки нещата до 6:5 в своя полза.

Тогава дойде ред на поредния обрат, тъй като първата ни ракета при дамите върна пробива в последния възможен момент, а в тайбрека навакса изоставане от ранен мини брейк и затвори сета с поредица от 5 последователно спечелени точки.

Втората част се разви далеч по-спокойно за нашата сънародничка, която проби за преднна от 2:1 и до последно поддържаше аванса си, като в осмия гейм дори съумя да сложи точка на спора с още един пробив и по този начин да си осигури сблъсък с шестата поставена в схемата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Огромен успех: Феноменална Вики Томова елиминира защитаващата шампионка и бивша №9 в Токио! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | вероника кудерметова | виктория томова | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook