Огромен скандал в Синсинати: Оже-Алиасим отпадна след нередовен удар на Дрейпър (видео)

от в 09:57 на 17.08.2024
Калоян Соколов

Грег Алънсуорт отново влезе в медийното пространство по грешните причини и този път едва ли ще се размине без санкции. Припомняме ви, че това е главният съдия, който изобщо не се впечатли от това, че Брендън Накашима беше изкарал с поне 20 сантиметра аут своя удар в мача си от първия кръг срещу Тейлър Фриц и накара световния номер 12 да преиграе точка, която по право беше спечелена от него, а това доведе до вчерашна промяна в правилника от страна на ATP.

Тогава ситуацията се разви в средата на втория сет и нямаше пряко отношение върху крайната развръзка на мача, но този нощ арбитърът допусна грешка във възможно най-неподходящия момент. Джак Дрейпър водеше с 5:4 гейма и 40:30 на собствен сервис в третия сет от 1/8-финалната си среща с Феликс Оже-Аласим, когато британецът очевидно заби волето си в земята и Оже-Алиасим отиде да посреща в полето за равенство.

Това обаче очевидно някак беше убягнало на съдията на стола и той беше видял единствено как волето впоследствие преминава неспасяемо в половината на канадеца, което доведе до край на мача. Тази огромна непсраведливост изкара изцяло извън контрол бившия номер 6, а публиката започна да освириква Алънсуорт и да настоята за незабавно преиграване на точката.

"Това, което направи е абсурдно! Джак, ти също много добре го знаеш. Няма значение къде си гледал. Играл си достатъчно много тенис, за да усетиш, че ударът ти не е редовен. Грег, нима е възможно да не видя как той заби топката в земята? Сега ще се измъкнеш, но случилото се ще се появи навсякъде и ще изглеждаш много зле в ситуацията. Знам, че не е работа на Джак да направи това отсъждане. но тук трябваше да се намесиш ти" - гласеше тирадата на Оже-Алиасим.

Впоследствие канадецът повика супервайзера, но от това нямаше никаква полза. Дрейпър пък видимо сам знаеше, че нещо не е наред и се опита да се опрадае с това, че е гледал към своя съперник, а не към топката. Британецът изрази готовност да преиграе точката, ако супервайзерът е видял повторение от разиграването, което доказа думите на 1/2-финалиста от Олимпиадата.

"Наистина не съм сигурен и не е никак приятно, защото накрая може да изглежда в очите на хората, че съм постъпил нечестно" - оправдаваше се финалистът от Sofia Open.

 В крайна сметка Оже-Алиасим попита арбитъра дали на 100 процента може да каже, че е убеден в своето решение и ако това е така, то той веднага ще стисне ръката на съперника си. Алънсуорт вече знаеше, че няма връщане назад и се стигна до финално ръкостискане между двамата играчи, а канадецът изобщо не се интересуваше от това, че съдията обеща да му се извини, ако се окаже, че не е прав, защото би било прекалено късно.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Огромен скандал в Синсинати: Оже-Алиасим отпадна след нередовен удар на Дрейпър (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | любопитно | синсинати | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook