Огромна изненада в Торонто: Шампионът от Вашингтон бе спрян от играч без ATP победа

от в 16:41 на 09.08.2023
Калоян Соколов

Габриел Диало осъществи голямата сензация на старта на Мастърса в Торонто. 21-годишният канадец никога досега не беше печелил мач на ниво ATP, но даде сериозна заявка, че можем да очакваме сериозни успехи от него в бъдещ план, тъй като изигра изумителен двубой и отстрани Даниел Еванс - 7:6(4) 7:5.

Припомняме ви, че британецът се намира в изумителна форма и през миналата седмица завоюва титлата на турнира във Вашингтон, ала серията му беше прекъсната и публиката се сдоби с нов местен герой, който в следващия кръг ще се опита да вземе нов елитен скалп, защото там го очаква среща с финалиста от Лос Кабос - Алекс Де Минор.

Първият сет протече с огромна доминация от страна на сервиращите, които безпроблемно задържаха своите подавания, а Еванс можеше да съжалява малко повече, че впоследствие се стигна до тайбрек, тъй като пред него се откри единствената възможност за пробив. Младокът пък показа железни нерви в 13-ия решителен гейм, където взе пет поредни точки и заслужено поведе в отделните части.

Проблемите за световния номер 21 се задълбочиха и той инкасира ранен брейк, допускайки последователни двойни грешки. Все пак Еванс доказа, че е един от най-големите бойци на корта и осъществи рибрейк, когато местният любимец сервираше за спечелването на мача, но веднага след това на свой ред загуби началния си удар и изненадата стана факт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Огромна изненада в Торонто: Шампионът от Вашингтон бе спрян от играч без ATP победа Калоян Соколов
Теми:  
atp | габриел диало | даниел еванс | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook