Контузия спря Гофен в Барселона, Шварцман с комфортна победа над Муте

от в 19:01 на 22.04.2021
Диана Андреева

Давид Гофен не успя да завърши мача си от 1/8-финалната фаза в Барселона и отстъпи на Камерън Нори. Братинаецът си осигури място в следващия етап от турнира след 6:0 3:5 и отказване, което дойде поради травма в областта на крака, която измъчваше Давид по време на срещата. 

Още от началото на мача видимо Гофен страдаше от причинен дискомфорт. Белгиецът започна срещата по възможно най-катастрофалният начин - той допускаше грешка след грешка, а сервисът му бе далеч от успешен. Нори се стремеше да задържа топката възможно най-дълго в очертанията на корта, а това се оказа и правилната стратегия, за да може след точно 26 минути той да "върза геврек" на своя противник.

Щом почивката между отделните части приключи, белгиецът се завърна много по-уверен, а агресивната му игра даде мигновен резултат, извеждайки го напред с брейк аванс за 5:3. Гофен обаче поиска медицински таймаут, а щом специалистите напуснаха корта, световният номер 12 обяви, че няма да завърши участието си в мача и се отказа. 

В друг мач от днешната програма Диего Шварцман показа тенис от най-високо ниво и заслужено записа победа над Корентин Муте - 6:4 6:2. Аржентинският играч се нуждаеше от малко над 90 минути, за да успее да си осигури място сред последните осем в надпреварата. Следващото препятствие по пътя на Диего е победителят измежду Пабло-Кареньо Буста и Бернабе Запата Мирайес. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия спря Гофен в Барселона, Шварцман с комфортна победа над Муте Диана Андреева
Теми:  
барселона | гофен | давид гофен | камерън нори | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook