Оже-Алиасим надви Мунар в битката на младоците! Джере и Бедене също се класираха за полуфиналите в Рио

от в 02:52 на 23.02.2019
В
В една своеобразна битка на младоците 18-годишният Феликс Оже-Алиасим надви Хауме Мунар след 6:4 6:3. Канадецът демонстрира нетипична зрялост в играта си за тенисист на такава крехка възраст и доминираше по време на целия мач.

Още при 1:1 Феликс проби сервиса на съперника си, а след като затвърди реализира и втори пореден брейк, повеждайки с 4:1.



Все пак испанецът отново показа бойния си характер и не се отказа от борбата за този наглед загубен сет, връщайки единия пробив, след като и канадският представител допусна няколко непредизвикани грешки.

Алиасим обаче направи моментален рибрейк за 5:2, само че не успя да затвори сета от първия си опит. Все пак при 5:4 той мина поправителния, и то перфектно, печелейки гейма без никакви затруднения, а с това и първия сет.

Във втората част канадецът си издейства предимство още в началото, за сетен път пробивайки опонента си.

Мунар поиска медицински таймаут при 1:2 гейма в полза на противника си заради проблеми с дясното си бедро, а намесата на физиотерапевта изглежда оказа влияние върху младия испанец, който скоро успя да върне брейка, но не след дълго отново се оказа изоставащ с пробив пасив за 3:4.



Алиасим не допусна повече спадове в играта си и поведе с 5:3, като в следващия гейм нанесе поредния си пробив в мача след неспасяем форхенд уинър в опразнената част на корта, след който мачът вече бе минало, а с това Феликс се класира и на първия си полуфинал на турнир от ниво АТР, където утре ще срещне един измежду Алберт Рамос-Виньолас и Пабло Куевас.

 

В първия четвъртфинал за деня пък Аляж Бедене се справи със съпротивата на Уго Дейиен от Боливия с 4:6 6:2 6:3.

Мачът започна зле за словенеца, който инкасира брейк при 2:2, а до края на откриващата част не съумя да спечели гейм на ретур.

Във втория сет обаче Аляж рязко вдигна нивото си на игра, като печелеше подаванията си безметежно, а също така и оказваше особена съпротива във всеки сервис гейм на Дейиен. 

Бедене проби за 3:1, имаше възможност за двоен брейк при 4:1, но не се възползва, като все пак успя да реализира втори пробив в сета, когато водеше с 5:2. Пробивът при това бе нулев, а след него сетовете бяха изравнени.

В началото на октирващата част двамата си размениха по един брейк, като в ,,Тилдъновия гейм" последва критичен момент в мача, в който словенецът трябваше да спасява два брейкбола.

След като Бедене стори това и взе подаването си, той самият успя да реализира пробив, а в гейма си за затваряне на мача спечели четири поредни точки, след като изоставаше с 15:40, с което се класира и на полуфиналите в Рио.

 

А във втория четвъртфинал за деня Ласло Джере отстрани друг младок в лицето на Каспър Рууд с 6:4 7:5.

След впечатляващата си победа над Дмоник Тийм в началото на турнира сърбинът продължава да впечатлява с изявите си на корта, показвайки постоянство в играта си и постепенно надгражайки нивото на тенис, което демонстрира, в курса на турнира.

В първия сет двамата си размениха по брейк в началото, а при 3:3 Джере реализира решаващ такъв, който запази до края на частта.



Във втория сет младият норвежец бе много близо до форсирането на решаваща част, пробивайки съвсем в началото на сета, а скоро и доближавайки се на гейм от спечелването му при 5:2.

Джере взе гейма си на начален удар за оставане в частта, а впоследствие ръката на Рууд се скова и той не успя да затвори сета в своя полза.

Скоро сърбинът изравни и за 5:5, а тогава Каспър започна да играе изключително неуверено, като самочувствието се бе изпарило от него.



Това доведе до нов пробив в полза на Ласло, който след това и затвърди, с което не само че спечели петия си пореден гейм, ами триумфира и в мача.

Така Джере се класира на полуфинал в Рио, където утре ще се изправи срещу Аляж Бедене.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим надви Мунар в битката на младоците! Джере и Бедене също се класираха за полуфиналите в Рио В

Коментари





Следвайте ни в Facebook