Оже-Алиасим оформи страхотен осминафинален сблъсък срещу Тийм; Тиафо с лесна победа над Фучович

от в 11:41 на 06.09.2020
Марк Хаджижеков
Феликс Оже-Алиасим постигна комфортен трисетов успех над Корентен Муте след 6:1 6:0 6:4, за да си издейства място на осминафиналите на US Open. Там младокът ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Феликс затвърди добрите впечатления за представянето си на турнира след гръмката победа над Анди Мъри в предходния кръг, като днес в играта на 21-вия в света всичко се получаваше.

https://twitter.com/TennisCanada/status/1302349991533580288?s=20

Муте, от друга страна, просто не бе конкурентоспособен на своя млад опонент, като точно след един час игра резултатът вече сочеше 2:0 сета в полза на Оже-Алиасим, а 77-мият в света през цялото това време се поздрави само с гейм на сметката си.

https://twitter.com/usopen/status/1302516887545405440?s=20

Все пак французинът съумя да направи третата част малко по-интересна, но в крайна сметка Феликс отново наложи своята воля след пробив в средата на сета, като канадецът не изпусна преимуществото си до края на срещата, за да се превърне в един от последните 16 в Ню Йорк.



Франсес Тиафо също постигна лесна победа, като американецът отстрани победилия Григор Димитров - Мартон Фучович, след 6:2 6:3 6:2. В четвърти кръг Франсес ще се противопостави на Даниил Медведев.

Фучович видимо не бе на физическа висота след тежкия и продължителен мач срещу Григор от втория кръг, а Тиафо се надяваше именно на това, за да поведе набързо с брейк в откриващата част.



Не след дълго американецът дублира този си аванс, като нов ранен брейк във втория сет му позволи да се превърне в тоталния фаворит за спечелването на двубоя.

Макар че Фучович демонстрира борбеност и стана автор на няколко зашеметяващи изпълнения, Тиафо „не отпусна хватката си” и след нови два пробива на сметката си представителят на домакините сложи точка на този агоничен за унгареца мач.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим оформи страхотен осминафинален сблъсък срещу Тийм; Тиафо с лесна победа над Фучович Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook