Оже-Алиасим спаси мачбол и се пребори за успеха в мач с три тайбрека срещу Браун!

от в 18:42 на 14.06.2019
В
Феликс Оже-Алиасим за сетен път показа защо е считан от множество специалисти като бъдещето на тениса. Днес младият канадец спря устрема на Дъстин Браун, който вчера елиминира Александър Зверев - първия поставен на надпреварата в Щутгарт, като Оже-Алиасим отрази и мачбол от ретур при 5:4 в третия сет. В крайна сметка след три тайбрека канадецът се пребори за успеха в този мач след краен резултат 7:6(3) 6:7(2) 7:6(2) в рамките на два часа и 28 минути тенис. На полуфиналите в немския град Феликс ще срещне Милош Раонич или Мартон Фучович.

https://twitter.com/doublefault28/status/1139535302983331841

Както винаги, Браун залагаше на изключително агресивния си стил на игра с непрестанни излизания на мрежата; дали след сервис, или след ретур, германецът непременно се озоваваше напред в полето си. Алиасим, от друга страна, залагаше на процентния тенис и все пак се опитваше да води разиграванията, в които неговият съперник не посещаваше мрежата. Началният удар на младока също така му позволяваше да преплава лесно през сервис геймовете си, но същото правеше и Браун, което означаваше, че пробивите в този мач бяха рядко срещано явление.



Макар че в първия сет пробиви нямаше, въпреки че при 4:3 представителят на домакините отрази три брейкбола, преди да достигне до паритет, в последвалия тайбрек минипробивите бяха цели шест. Победител в този фестивал на спечелени точки при посрещане излезе Оже-Алиасим, който се оказа значително по-стабилен от съперника си в тези моменти.



Сюжетът от първия сет бе повторен и във втория такъв, тъй като пробиви нямаше, но ролите този път бяха разменени. Браун бе този, достигнал до възможност за пробив при 4:3, но тогава Алиасим спаси подаването си, като все пак в дългия гейм печеливш бе екстравагнтният германец. Този път Дъстин бе по-концентриран в тайбрека, като неговите извънземни волета и изпълнения започнаха все по-често да функционират, което не остави особени шансове на канадеца, който на свой ред се поздрави с едва две точки в този дълъг гейм.

В третата част ,,магията" на Браун започваше все повече и повече да действа, а невероятните удари на немеца започваха да се превръщат в статукво, което само даваше все по-голяма увереност на 170-тия в света. Така Браун достигна до общо три брейкбола при 1:1 - два от които бяха на втори сервис, но той така и не съумя да вкара един от ретурите си в отсрещното поле.



Така в крайна сметка Феликс се пребори за сервис гейма си, а при 2:2 изглеждаше, че младокът ще спечели поредното си безметежно подаване, повеждайки с 40:0, но тогава изведнъж Браун ,,се развихри" и неговите ретури започнаха да работят на изключително високи обороти, като така се стигна до нова точка за пробив в полза на представителя на домакините. Този път той успя да вкара ретура в полето, а това му бе и съвсем достатъчно, тъй като Оже-Алиасим бе прекалено неспокоен и допусна непредизвикана грешка от форхенд, който излетя далеч в аут, предавайки инициативата до края на двубоя изцяло на ракетата на своя противник.

Изглеждаше, че германецът ще се възползва от това си предимство, печелейки два поредни безответни сервис гейма и отразявайки три точки за рибрейк при 5:4. Браун даже достигна и до мачбол, който бе нелепо пропуснат, след като немецът се подхлъзна и изпусна да завърши срещата с елементарно воле. В крайна сметка от четвъртия си брейкшанс Алиасим реализира рибрейк след феноменален минаващ удар от форхенд. Не след дълго двамата спечелиха по веднъж подаванията си, за да изиграят трети решителен тайбрек в този вълнуващ двубой.

https://twitter.com/doublefault28/status/1139555211276689415

Германецът обаче явно мислеше за пропуснатата възможност и бе пределно разконцентриран в най-важния дълъг гейм, а Алиасим спринтира през резултата, набързо изграждайки си аванса от 5:0 точки. Все пак смяната на полетата дойде при 5:1, а скоро Браун спечели и втората си точка на сервис, но това бе всичко, до което немецът се добра в този тайбрек, а след впечатляващ пасинг шот от бекхенд Оже-Алиасим ликуваше!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим спаси мачбол и се пребори за успеха в мач с три тайбрека срещу Браун! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook