Оже-Алиасим взе втори сънароднически скалп, след като Раонич се отказа; Очаква го Хачанов

от в 05:01 на 08.08.2019
В
Феликс Оже-Алиасим отстрани втори свой сънародник на канадския Мастърс, след като Милош Раонич бе принуден да се оттегли от битката поради болки в лявата част на кръста преди началото на третия сет. По този начин Феликс се класира за третия кръг в Монреал след 6:3 3:6 и отказване.

Изображение

Един пробив при 2:1 в първия сет бе достатъчен на по-младия от двамата канадци да поведе в сетовете, като сценарият се повтори напълно и в последвалата част, само че ролите бяха разменени. Раонич все пак спаси подаването си от 0:40, преди да поведе с 5:2, когато бившият финалист на Rogers Cup дори достигна до общо два сетбола при посрещане, но в този момент Оже-Алиасим показа шампионската си психика, за да се задържи в сета.

Изображение

Задържането за Феликс бе прекалено кратко все пак, тъй като бившият номер три в света спечели на нула подаването си и както изглеждаше, че мачът е в разгара си, изведнъж Раонич взе решение да се оттегли от срещата поради болки в лявата част на кръста, простиращи се до лявото му бедро, а дори младият Оже-Алиасим остана изненадан от този внезапен край.

https://twitter.com/TennisTV/status/1159269821537837061?s=20

В третия кръг на домашния си турнир тийнейджърът ще се изправи срещу Карен Хачанов, който отстрани Стан Вавринка в три сета - 6:4 6:7(3) 6:2, след два часа и единадесет минути игра на корта.

Все пак Вавринка бе тенисистът, започнал вихрено, като след серия от безкормпомисни изпълнения швейцарецът дръпна в резултата с 3:0 гейма. Последва страхотен срив в играта на Стан обаче, който допусна да загуби пет поредни гейма, а в основата на проблемите на ветерана стоеше неговият дланен удар, който крайно рядко намираше очертанията на полето в тези моменти.

Изображение

Това бе достатъчно на Хачанов да се откъсне със сет аванс, като във втория изгледи за брейкове пък нямаше, затова и тайбрек трябваше да определи неговия изход. В него Вавринка набързо поведе с 5:0 точки, определяйки го доляма степен изхода на дългия гейм в своя полза, а от третия си сетбол швейцарецът вкара двубоя в решаваща част.

Изображение

В нея от самото начало руснакът бе значително по-солидният тенисист на корта, докато Вавринка допускаше грешка след грешка, а ударите му от основната линия бяха лишени от острота. Това доведе до ранен пробив за Хачанов, който бе върнат, но младокът побърза да възвърне предимството си, като впоследствие той се добра и до 5:2 в своя полза, а след нов пробив, реализиран чрез технично бекхенд стоп-воле, кацнало на външния край на страничната линия, руснакът се поздрави с първата си победа над този съперник.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим взе втори сънароднически скалп, след като Раонич се отказа; Очаква го Хачанов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook