Оже-Алиасим започна с обрат във Вашингтон; Бруксби надделя над Тиафо

от в 11:37 на 04.08.2021
Владислав Риждов

Феликс Оже-Алиасим започна американското си турне с труден успех. Канадецът трябваше да прави обрат, но в крайна сметка надделя над италианеца Андреас Сепи с резултат 2:6 6:2 6:2.

В първата част Оже-Алиасим, който допусна изненадващо поражение още на старта на Игрите в Токио, бе под обичйното си ниво на представяне. Сепи от своя страна пое инициативата и бързо отвори дистанция в резултата. Световният номер 88 открадна на два пъти подаването на съперника си и поведе с 4:1, а до края даде само гейм на канадеца, за да се доближи на сет от успеха. През втората част обаче картината на корта придоби друг вид. Поставеният под №2 в схемата получи импулс в играта си и бързо пое контрола върху срещата. Оже-Алиасим направи ранен брейк, за да поведе с 3:0, а впоследствие проби още веднъж италианеца, спечелвайки категорично втората част.

Решителният сет започна с размяна на пробиви между двамата. При 2:1 в своя полза Оже-Алиасим съумя да пробие за втори път опонента си, след като реализира от третия си опит възможността за брейк. До края талантливият канадец нямаше проблеми да задържи водачеството си и в крайна сметка се поздрави с победа на старта във Вашингтон.

В друг мач от програмата Дженсън Бруксби надделя в американското дерби над Франсис Тиафо и продължава към втория кръг във Вашингтон.

Двубоят като цяло бе равностоен и се реши от малките детайли в него. В началото на срещата двамата печелеха подаванията си и поддържаха паритета. Последва натиск от страна на световния номер 130, който се добра до пробив в средата на частта, но Тиафо моментално изравни резултата. До края пред двамата не се откриха сериозни шансове за брейк, а в тайбрека Бруксби бе този, който контролираше случващото се на корта. Младият американец дръпна с 4:2 в точките, а след смяната на полетата довърши започнатото и поведе в общия резултат.

Втората част бе идентична с откриващия сет, с разликата че двамата преминаваха безпроблемно през подаванията си и никой не достигна до шансове за пробив. В самия край обаче 20-годишният Бруксби изигра добър гейм на ретур и спечели пет поредни точки, а впоследствие взе гейма си на нула, слагайки точка на спора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим започна с обрат във Вашингтон; Бруксби надделя над Тиафо Владислав Риждов
Теми:  
дженсън бруксби | Обзори | тенис турнир във вашингтон | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook