Олимпийската шампионка Женг се спаси с нов обрат срещу 20-годишната сестра на Мира Андреева

от в 22:55 на 28.08.2024
Елеонора Александрова

Кинуен Женг трябваше да изиграе втори пореден трисетов мач, но в крайна сметка повтори обрата си отпреди два дни срещу Аманда Анисимова и преодоля успешно съпротивата на Ерика Андреева (по-голяата сестра на Мира Андреева) и с резултат 6:7(3) 6:1 6:2 за 2 часа и 30 минути игрово време се класира за третия кръг, където ще срещне Юл Ниймайер.

Срещата започна обещаващо за 20-годишната рускиня, която поведе с пробив още в първия сервис гейм на китайката. Олимпийската шампионка обаче отвърна с рибрейк и изглеждаше готова да поеме инициативата. Въпреки паритета, Андреева бе тази, която стоеше по-добре на корта и при 3:2 тя отново се възползва от открилия се пред нея брейкбол.

Липсата на опит у световната номер 75 ѝ изигра лоша роля и по-високоранкираната тенисистка съумя да се върне в играта, достигайки до тайбрек. Там рускинята си осигури преднина от два минибрейка в началото и това бе достатъчно за нея да затвърдви резултата и да спечели дългия гейм.

Началото на втората част изглеждаше също толкова обещаващо за Андреева, която бе конкурентна на по-високоранкираната тенисистка. Развитието на срещата се промени при 2:1 в полза на олимпийската шампионка, когато тя реализира пробив, а от този момент насам китайката ставаше все по-уверена на корта, за разлика от по-нискоранкираната си опонентка, която започваше да допуска все повече неточности. Така световната номер 6 не загуби нито гейм повече и изравни резултата в сетовете с 6:1.

Въпреки разгромния резултат във втората част, в началото на финалната Андреева не изглеждаше готова да отстъпи лесно на представителката на топ 10. Първият сервис гейм на аутсайдерката се превърна в истински 10-минутен трилър за двете тенисистки, завършил с успех на Женг. Този момент се оказа и повратен за развитието на мача. Азиатката отново показа класата си над по-младата ѝ съперничка и дори съумя да да дублира аванса си с пробив на 0, за да затвърди успеха си в Ню Йорк!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Олимпийската шампионка Женг се спаси с нов обрат срещу 20-годишната сестра на Мира Андреева Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | ерика андреева | кинуен женг | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook