Олимпийската шампионка от Рио няма да защитава титлата си заради контузия

от в 11:27 на 07.06.2021
Диана Андреева

Моника Пуиг поднесе голяма сензация на Олимпиадата през 2016 година! По това време №34 в ранглистата, Пуиг спечели олимпийския тенис турнир след успех с 6:4 4:6 6:1 над поставената под №2 Ангелик Кербер в Рио де Жанейро. Това не просто е най-голямото постижение в историята на тениса в Пуерто Рико, а изобщо е първо злато от Олимпийски игри за страната до момента.

Преди надпреварата Пуиг бе спечелила само една WTA титла. Това е най-изненадващият резултат на Олимпийски игри след титлата на чилиеца Николас Масу в Атина през 2004-а при мъжете. По пътя си към триумфа Пуиг надигра и други две от главните фаворитки - Гарбине Мугуруса и Петра Квитова. Но пет години по-късно Моника е далеч от това си ниво, а контузия е причината тя да пропусне така очакваната Олимпиадата в Токио през лятото. Неприятната новина Пуиг съобщи в своя Instagram акаунт, а ето какво точно каза тя:

"Преди около седмица претърпях втора операция на рамото, защото имах проблеми в тази област. За съжаление няма да мога да се възстановя в близките месеци и ще се наложи да пропусна Олимпийските игри в Токио. Това решение не беше никак лесно, но здравето е преди всичко. Но не планирам да слагам край на кариерата си. Искам да бъда под прожекторите възможно най-дълго време.

Смятам да продължа кариерата си поне до Олимпийските игри в Париж през 2024. Не искам да играя с болка, защото премахва удоволствието от прекараното време на корта. Когато се завърнах след първата операция, се чувствах ужасно. Не можех да играя повече от 10 минути, беше непоносимо. Понякога в професионалния спорт си изправен пред подобни предизвикателства. Няма да мога да се завърна в Тура през този сезон, но съм оптимистично настроена за следващата година.", завърши изявлението си в Instagram Пуиг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпийската шампионка от Рио няма да защитава титлата си заради контузия Диана Андреева
Теми:  
моника пуиг | олимпиада 2016 | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook