Олимпийският шампион е следващото препятствие пред Григор Димитров в Париж!

от в 23:06 на 03.11.2021
Диана Андреева

Александър Зверев е следващият опонент на Григор Димитров в Rolex Paris Masters. В спор за място на осминафиналите в последния за сезона турнир от серията Мастърс 1000 Зверев надигра борбения Душан Лайович - 6:3 7:6(5) и си осигури сблъсък с българина. Димитров и Зверев имат едва три срещи помежду си в историята на ATP Тура, а последният двубой помежду им идва през "далечната" 2016 година, когато успехът отива на сметката на тогава едва 19-годишния Саша. 

Зверев стартира откриващата част по прекрасен начин, а неговият опонент просто не можеше да противодейства на интелигентната му игра. Германецът, който бе и изявен фаворит в срещата, се изстреля уверено напред с 3:0, но Лайович далеч не се беше предал. Сърбинът все по-често започна да атакува своя противник от бекхенд страната, защото виждаше несполучливите опити на Саша да изпълнява този си удар. След като допусна рибрейк Зверев поиска медицински таймаут, защото видимо не се чувстваше в оптимална физическа форма. 

Проблемите във врата на финалиста от US Open 2020 сякаш се изпариха след медицинската намеса. Зверев започна отново да играе на познатите високи обороти, а броят на грешките от ракетата му рязко спадна, което му и гарантира откриващия сет след изпълняването на седми ас от началото на срещата. 

И двамата тенисити навлязоха колебливо във втория сет, не успявайки отначало да преоткрият отново ритъма си на игра. В дадени моменти сервиращите бяха изправяни пред сериозни изпитания, но именно в най-важните моменти те започваха да показват най-добрия си тенис, спасявайки своите подавания. Този сценарии се повтори многократно, но до брейк така и не се стигна, което закономерно вкара частта в тайбрек.

В решаващия дълъг гейм Лайович допусна грешка още в самото начало, но това далеч не притесни събрина, който с феноменално отигрване възвърна паритета в резултата. Двамата си размениха по още един минипробив, преди да дойде решаващият момент в срещата. Зверев, показал доста колебания през последните минути, се възползва от лесна топка, попаднала в полето му и поведе с брейк - 5:3. Именно рутинните грешки, доказали за пореден път липсата на устойчива психика в играта на Лайович, донесоха на Зверев така желаната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпийският шампион е следващото препятствие пред Григор Димитров в Париж! Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | григор | григор димитров | душан лайович | зверев | мастърс в париж | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook