Олимпийските игри в Токио: „Загубена кауза“

от в 10:38 на 15.01.2021
Тея Кръстева

Олимпиадата е поставена за пореден път под сериозно съмнение, след като игрите в Токио бяха определени като „загубена кауза".

Тенис обществото отново може да стане свидетел как олимпиадата в Токио се изплъзва от графика.
Олимпийските игри бяха отложени с една година и насрочени за юли 2021 г. след първоначалното избухване на пандемията от коронавирус.


Въпреки че ваксината започва да се разпространява по целия свят, се оказва, че мнението на хората се е обърнало срещу провеждането на Игрите в Япония, като две помежду си независими анкети показват, че 80% от гласувалите искат надпреварата да бъде или отменена, или отложена.

"Японската общественост вече е все по-склонна да се противопостави на домакинството на Олимпийските игри това лято, а извънредното положение засилва разбирането, че това е загубена кауза", каза Коичи Накано, който преподава политика в Токийския университет "София".

Едно от нещата, което може да принуди японците да не се откажат от провеждането на Олимпиадата, е съперничеството им с китайците, които трябва да бъдат домакини на Зимните олимпийски игри през следващата 2022 година. 

„За политическото ръководство на Япония би било кошмар, ако страната не успее да бъде домакин на първата олимпиада „след COVID-19" и титлата отиде в Китай." 

Но д-р Ацуо Хамада - специалист по инфекциозни болести в Токийската медицинска университетска болница, се съгласи с общественото мнение, казвайки: „Игрите може да са един фактор, който ще допринесе за риска от нарастващи инфекции."

„Сега с обявеното извънредно положение ситуацията се промени. Провеждането на Олимпийските игри стана по-трудно в сравнение със ситуацията в края на миналата година."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпийските игри в Токио: „Загубена кауза“ Тея Кръстева
Теми:  
олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook