Олимпийско дежавю: Златната медалистка отново пречупи Векич и оформи зрелище със Сабаленка!

от в 09:15 на 02.09.2024
Елеонора Александрова

 Кинуен Женг и Дона Векич оправдаха очакванията за интригуващ и равностоен двубой помежду си, който беше своеобразно повторение от финала на Олимпиадата в Париж. В крайна сметка победата отново беше за златната медалистка, която се наложи със 7:6(2) 4:6 6:2 за 2 часа и 53 минути игрово време и намери място във финалната осмица финалната осмица  в Ню Йорк за втора поредна година. Осминафиналният двубой между двете тенисистки се превърна и в най-късно приключилият женски мач в историята на US Оупън (в 2:18 часа местно време). В битка за полуфиналите световната номер 7 ще се изправи срещу Арина Сабаленка, в повторение на финала от Аустрелиън Оупън, по-рано от тази година.

Първата част ни предложи равностоен и висококачествен сблъсък от двете тенисистки. Осминафиналистките разчитаха предимно на силните си начални удари и така те печелеха безпроблемно своите подавания.

Единствената възможност за пробив се случи в шестия гейм, когато Женг имаше два брейкбола, но те бяха отразени и логично се стигна до тайбрек. В дългия гейм китайката пое инициативата още от самото начало и отпускайки само две точки на своята съперничка, поведе в сетовете.

Златната медалистка намали темпото си на игра, което позволи на хърватката да поведе с пробив още във втория гейм. Световната номер 24 обаче не се възползва от тази възможност и след поредица от прибързани решения от нейна страна, азиатката отвърна с рибрейк.

Подгласничката от Париж продължаваше да стои по-добре на корта, атакувайки всеки втори сервис на съперничката си. В края на втората част, Векич отново успя да реализира пробив след драматичен 10-ти гейм, който се оказа и последният за сета.

Женг изглеждаше недосегаема във финалният сет, за разлика от по-нискоранкираната ѝ съперничка, която изглеждаше доста уморена. Това позволи на представителката на топ 10 да реализира ранен пробив. Макар и в следващите минути балканската тенисистка да имаше своите проблясъци, китайката бе много по-постоянна и дори съумя да удвои преднината си, която запази до самия край на мача и така се класира за третия си "мейджър" четвъртфинал!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Олимпийско дежавю: Златната медалистка отново пречупи Векич и оформи зрелище със Сабаленка! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | дона векич | кинуен женг | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook