Олимпийският шампион е детрониран: Магията на Музети пребори прагматизма на Зверев в Париж!

от в 17:44 на 01.08.2024
Калоян Соколов

Лоренцо Музети просто не може да спре да печели и се класира за своя пети пореден полуфинал! Италианецът изглежда съвсем различен играч от началото на тревния сезон и най-после започна да реализира огромния потенциал, който винаги е имал. Италианецът дори не беше пристигнал в дебютния ден от олимпийския турнир, защото по същото време участваше на ATP 250 състезанието в Умаг, където беше надигран от Франсиско Серундоло. Това наглед беше предпоставка умората и разочарованието да вземат връх над Музети, но той показа впечатляваща ментална устойчивост и днес записа своята 4-та поредна двусетова победа на Олимпиадата, отстранявайки Александър Зверев - 7:5 7:5 за 2 часа и 5 минути игрово време.

По този начин вече е ясно, че ще имаме нов олимпийски шампион, тъй като именно германецът спечели златния медал в Токио, а любопитното е, че нито един от останалите играчи не е достигал дори до олимпийски финал. Така Музети ще се изправи в 1/2-финалите срещу един измежду Новак Джокович и Стефанос Циципас, а това не са никак добри новини за него, защото сърбинът го надигра през сезона на същите кортове, както и на Уимбълдън, докато гъркът има предимство от 5:0 в преките си сблъсъци с него.

Стартът беше мечтан за 11-ия поставен, който веднага потегли с пробив на своята сметка. Зверев определено срещаше трудности в едва втория си мач някога с Музети и имаше сериозна трудност да се справи с неговото разнообразие. Италианецът използваше всяка една възможност да промени темпото на игра и вкарваше редовно в употреба марковия си бекхенд по правата, наказвайки твърде централните и високоповдигнати удари на своя опонент.

Всичко вървеше по план за по-нискоранкирания играч до 5:3 в негова полза, когато Саша показа, че е най-опасен в решителните моменти и последва мощен рев от страна на германеца, след като той осъществи рибрейк в последния възможен миг и така изравни за 5:5.

Радостта на световния номер 4 обаче не продължи особено дълго, тъй като отново италианецът блесна със страхотни импровизации от своята ракета, за да пробие отново и този път не сбърка от сервис линията, с което поведе в отделните сетове.

Вторият сет отново протичаше с видимо надмощие на по-младия тенисист в самите разигравания, ала Зверев сервираше безупречно и не оставяше никакви шансове на световния номер 16 да си помисли за пробив. Все пак Музети не се отчайваше и дочака своя момент при 5:5, когато началният удар изцяло изостави действащия олимпийски шампион, а това се оказа пагубно за него и той предаде подаването си със серия от грешки, докато 22-годишният играч беше на гребена на вълната и затвори мача с гръмотевичен обратен удар по диагонала!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Олимпийският шампион е детрониран: Магията на Музети пребори прагматизма на Зверев в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook