Олицетворение на понятието "щастлив губещ": Играчът, който оглави схемата на АО

от в 19:26 на 16.01.2022
Калоян Соколов

Днес стана ясно, че Новак Джокович няма да има възможност да защитава титлата си на Аустрелиън Оупън, след като съдът се произнесе в негова вреда и така визата му беше окончателно анулирана, а той трябваше незабавно да напусне пределите на Австралия. Въпросното съдебно решение постави организаторите в интересно положение, защото така мястото на първия поставен трбяваше да бъде заето от тенисист, който е отпаднал в последния квалификационен кръг.

Късметът пък реши да се усмихне на Салваторе Каризо, превръщайки го в един от най-известните "щастливи губещи" в историята на тениса. Световният номер 150 загуби в петъчния ден от японеца Таро Даниел и привидно се сбогува с мечтата си за участие в Мелбърн, но сега дори ще оглавява схемата, заемайки мястото на 20-кратния шампион от Шлема.

Това дава възможност на Карузо да избегне срещите с най-добрите играчи през първата седмица на турнира, а откриващата му среща ше се проведе още утре, като в нея ще срещне таланатливия Миомир Кецманович, който по план трябваше да премери сили с далеч по-именития си сънародник, само че обстоятелствата го изправят пред далеч по-преодолим опонент.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Олицетворение на понятието "щастлив губещ": Играчът, който оглави схемата на АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | любопитно | новак джокович | салваторе карузо

Коментари





Следвайте ни в Facebook