Омагьосан кръг: Руне реши да оправдае слабия си сезон, като уволни Муратоглу за трети път

от в 18:24 на 30.07.2024
Николай Маринов

Холгер Руне и Патрик Муратоглу се разделиха за пореден път. Съвместната им работа беше прекратена, а тази новина и двамата обявиха вчера в профилите си в социалните мрежи. 

"Имах ползотворни разговори с Патрик и двамата решихме да се разделим. Той винаги ще бъде страхотен приятел. Нищо не се променя в отношението ми към академията Муратоглу, които винаги са ми помагали много. Очаквам с нетърпение да бъда здрав и да се върна на корта отново", сподели датчанина в Инстаграм.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

"Холгер и аз решихме да се разделим. Той е изключителен играч с огромен потенциал и силен характер. За мен беше привилегия да работя с него и не се съмнявам, че той ще продължи да постига големи успехи в кариерата си. Екипът на Муратоглу остава напълно оперативен и ангажиран да му помага да израства. Желая му всичко най-добро в бъдещите му начинания", написа Муратоглу също в Инстаграм.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от THE COACH (@patrickmouratoglou)

Ролята на Муратоглу за развитието на Руне е сериозна. Датският талант тренира в академията му още от 13-годишна възраст насам. Партньорството им датира от октомври 2022 г. Тогава възпитаничката на френския специалист Симона Халеп претърпява операция на носа и насърчава наставника си да потърси друг човек, на когото да помага.

Малко след това, в началото на април 2023 г., Руне и Муратоглу прекратиха своята работа, въпреки че датчанинът продължи да ползва услугите на Mouratoglu Academy. Френският треньор споделя, че е планирано да работят заедно три месеца, но заради добрите резултати, плановете се променят. Под ръководството на Патрик Муратоглу Руне печели Мастърс турнира в Париж и дебютира в топ 10 на световната ранглиста. 

Впоследствие младокът отново връща френския специалист в екипа си и силните игри отново не закъсняват, като французинът извежда своя възпитаник до 2 четвъртфинала в Големия шлем и място в първите 5, но търпението на скандинавеца отново не се оказва особено голямо и се стига до нова раздяла, което е продиктувано от ранното отпадане на US Open.

След раздялата с Муратоглу, през октомври 2023 г. Борис Бекер се включва в екипа на датчанина, за да му помогне да се класира на финалите на ATP в Торино, но младокът гони легендата само 4 месеца по-късно, когато бива отстранен от квалификанта Артур Казо във втория кръг на Аустрелиън Оупън.

Така стигаме до последно назначаване на Муратоглу, което не се оказа особено ползотворно. Датчанинът се смъкна до номер 17 в ранглистата, като най-добрият му резултат за годината е финалът в Бризбейн, където отстъпи на Григор Димитров. Също така, той се отказа непосредствено преди началото на Олимпийския турнир поради контузия и тепърва ще видим дали някой ще изяви желание да работи с него, имайки предвид трудния му нрав и склонност да не се съобразява с авторитети.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Младият тенисист отбеляза след раздялата с Муратоглу, че неговият нов треньор ще бъде неговия сънародник Кенет Карлсен, който ще бъде до него на всички тренировки и турнири. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Омагьосан кръг: Руне реши да оправдае слабия си сезон, като уволни Муратоглу за трети път Николай Маринов
Теми:  
atp | любопитно | патрик муратоглу | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook