Омагьосан кръг: Поредни физически проблеми заплашват участието на Надал в Монте Карло

от в 15:47 на 02.04.2024
Калоян Соколов

Ще успее ли Рафаел Надал да завърши кариерата си на тенис корта или ще последва съдбата на Роджър Федерер, който беше принуден да се откаже преждревременно от любимия си спорт? Това е въпросът, който си задават всички фенове на тениса. Матадора обяви още през изминалата пролет, че най-вероятно 2024-та ще бъде последната година в неговата тенис кариера, но все пак си остави вратичка за по-късно отказване, ако изведнъж контузиите секнат и заиграе отново най-добрия си тенис.

Подобни изгледи обаче изглеждат прекалено оптимистични дори и в най-смелите мечти на 22-кратния шампион от Шлема. Рафа откри сезона с участие на турнира в Бризбейн където показа добра форма с оглед на това, че не беше играл през последната година и достигна до 1/4-финалите, в които беше спрян в над 3-часова битка от Джордън Томпсън. Впоследствие обаче се оказа, че испанецът е разкъсал мускул точно в срещата си с австралиеца и оттогава насам не е изиграл друг официален двубой, като бившият номер едно се надяваше да се завърне напълно здрав за любимия си клей сезон.

Оказва се обаче, че Надал е много далеч от оптималното си физическо състояние и в момента дори не изпълнява сервиси по време на своите тренировки, тъй като страда от травми в областта на коремните мускули и гърба. Припомняме ви, че Мастърс надпреварата в Монте Карло стартира само след 5 дни, но изглежда по-вероятно тя да мине без участието на 11-кратния шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Омагьосан кръг: Поредни физически проблеми заплашват участието на Надал в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook