Опелка изненада Медведев и се класира за четвъртфиналите в Русия!

от в 19:17 на 15.10.2020
Димитър Беловски

Райли Опелка поднесе голямата изненада днес на турнира в Санкт Петербург, който е категорията ATP 500!

Американецът надигра поставения под №1 в турнира руснак Данил Медведев след обрат – 2:6, 7:5, 6:4 и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

Мачът започна доста оспорвано, а Медведев методично налагаше все по-високо темпо и успя да постигне първи пробив в двубоя за 2:3. Медведев обаче успя да задържи високото темпо на игра и реализира още един брейк за 2:5 и американецът не успя да постигне нищо повече в сета.

Втория сет бе много равностоен и двамата тенисисти сравнително лесно печелиха сервис геймовете си. Опелка обаче изненадващо стигна до три поредни точки за пробив в гейм №12 в сета. Световният №6 неутрализира двете възможности, но при третата се пропука и американецът спечели сета, с което изравни частите.

Почти същото нещо се случи и в третия сет. Двамата разменяха сервис геймове, но Опелка успя да достигне до мачбол при 5:4 и той не се нуждаеше от нищо повече, за да го реализира и да спечели мача.

Така на четвъртфиналите на надпреварата Опелка ще се изправи срещу Борна Чорич, който пък победи друг руснак в лицето на Роман Сафиулин с 6:3, 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка изненада Медведев и се класира за четвъртфиналите в Русия! Димитър Беловски
Теми:  
борна чорич | данил медведев | райли опелка | русия | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook