Опелка надделя над Делбонис и е първият полуфиналист в Рим

от в 13:00 на 14.05.2021
Владислав Риждов

 Райли Опелка се превърна в първия полуфиналист на Мастърс турнира в Рим. Американецът надделя в два сета над Федерико Делбонис - 7:5 7:6(2) и се класира за първи път в кариерата си на полуфинал на турнир от такава категория.

Двамата изиграха равностоен първи сет, който бе решен от малки детайли. Опелка и Делбонис бяха повече от убедителни при собствено подаване, като единствено американецът премина през критичен момент, когато трябваше да се измъква от 0:40 още в самото начало на мача. Развръзката в частта дойде при 6:5 в полза на 211-сантиметровия гигант. Опелка изигра чудесен гейм на ретур, осигурайвайки си два сетбола. Първият бе отразен след добре изпълнена къса топка от страна на Делбонис, но при втория опит аржентинецът нямаше шанс, след като Опелка изпълни минаващ удар от форхенд и така спечели сета в своя полза.

Във втората част сервиращите продължаваха да доминират. При 4:4 Делбонис пръв достигна до точка за пробив, но не успя да я оползотвори. В крайна сметка логичното се случи и двамата трябваше да определят победителя в сета след изиграването на тайбрек. В него Опелка стартира по чудесен начин, повеждайки с аванс от 5:0. Делбонис спечели две поредни точки, но с колебливата си игра не успя да достигне до повече. Американецът достигна до мачбол след продължително разиграване от дъното на корта, а когато Делбонис предприе атака към мрежата, Опелка изпълни чудесен минаващ удар, а след това сложи и точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка надделя над Делбонис и е първият полуфиналист в Рим Владислав Риждов
Теми:  
рейли опелка | рим 2021 | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook