Опелка с изненадваща победа над Гофен; Агут надделя над Гаске

от в 20:29 на 24.10.2019
В
Двуметровият Райли Опелка сложи край на участието на Давид Гофен в Базел, а така и до голяма степен намали шансовете на белгиецът за класиране на надпреварата в Лондон. Двамата направиха истинско трисетово зрелище, ала Опелка се оказа по-издръжливия играч и надделя в мача с 6:7(4) 7:6(4) 7:5.



Благодарение на височината си Опелка безапелационно си служеше със сервиса си, набивайки цели 29 аса. Така безпроблемно той печелеше подаванията си, с което имаше повече енергия по време на геймовете на своя опонент. Въпреки това Гофен не сломи глава, с което срещата вървеше много равностойно през по-голямата част от времето.

Поради добрата игра от сервис и на двамата тенисисти, през първите две части не се стигна до точка за пробив. Аналогично, както в първия, така и втория сет развоя бе решени след тайбрек, а той до голяма степен зависиеше от това кой успяваше рано-рано да си извоюва минибрейк. В. По време на решаващия сет Давид започна с много стабилна игра, ала след като пропусна два брейкобла, мотивацията на белгиеца изчезна, а впоследствие той и се пропука в 11-ия гейм, което по-късно сложи край на надпреварата за него.

В друга осминафинална среща Роберто Баутиста-Агут надделя над французина Ришард Гаске. След час и 43 минути прекарани на корта след 6:2 4:6 6:3. Макар и да се пропука през втория сет, световният номер 10 успя да се средоточи в решаващата част, с което си осигури още поне един мач в швейцарския град.

Така в следващия кръг испанецът ще срещне високия 2 метра и 11 сантиметра Райли Опелка.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка с изненадваща победа над Гофен; Агут надделя над Гаске В

Коментари





Следвайте ни в Facebook