Опелка спря вдъхновения Милман след 3 тайбрека и е на втори пореден финал!

от в 05:52 на 20.02.2022
Калоян Соколов

Джон Милман се намира далеч от най-добрата си форма и неубедителните му изяви го доближават все повече до излизане от топ 100, но австралиецът показва сериозно пробуждане по време на надпреварата в Делрей Бийч и заслужено се класира за първия си полуфинал от близо три години насам в ATP Тура.

През вчерашния ден ветеранът отстрани трети поставен, а днес беше близо да стори същото и с местния любимец Райли Опелка, който спечели титлата в Далас през миналата седмица и играе най-добрия си тенис в живота. Сблъсъкът протече в характерния стил на гиганта, като всичко трябваше да бъде решено от няколко тънки ситуации, в които световният номер 20 показа здрави нерви и намери място във втори пореден финал, където му предстои да премери сили с водача в схемата Камерън Нори - 7:6(8) 6:7(3) 7:6(4).

Опелка наглед си гарантира безпроблемно спечелване на първата част, защото реализира ранен пробив, но Милман отново показа невероятните си качества на ретур и редовно връщаше в игра съперниковите сервиси. В самите разигравания непоставеният играч имаше очаквано предимство и в крайна сметка той намери сили да заличи пасива си, за достигне до тайбрек. Там двамата тенисисти на няколко пъти си смениха водачеството, само че 211-сантиметровият състезател се оказа по-солиден в сюблимните моменти и заслужено поведе в сетовете.

Втората част протече със сериозна доминация на сервиращите, въпреки че 91-ият в света не можеше да разчита на особено сериозно количество лесни точки от началан удар. Все пак ветеранът компенсираше с добро насочване и всичко изглеждаше чудесно за него, докато не се стигна до деветия гейм. Там американецът се добра до три поредни мачбола, ала Милман показа прословутата си борбеност, заличи открилия се пред съперника му шанс и оттам насетне нищо не можеше да го спре към изравняването на общия резултат.

Решителният сет протече изключително равностойно и посрещачите почти нямаха изгледи да сторят нещо сериозно. Все пак Опелка имаше два брейкбола в самото начало, но не издържа в размените от основната линия и непоставеният играч оцеля за пореден път. Гонитбата в геймовете продължи с пълна сила, само че нищо не беше в състояние да раздели двамата противници и дойде ред за поредния тайбрек, в който вторият поставен демонстрира завидна лекота в придвижването си, имайки предвид своя ръст и реализира един мини брейк, което му беше напълно достатъчно да се поздрави с победата в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка спря вдъхновения Милман след 3 тайбрека и е на втори пореден финал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | делрей бийч | джон милман | Обзори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook