Опит за провокация: Фен развя украински флаг пред Рубльов, руснакът показа класа (видео)

от в 21:52 на 19.01.2023
Мирела Николова

Военният конфликт между Украйна и Русия засегна всички сфери на живота, като не подмина и тениса. Още след първия ден на тазгодишното Открито първенство на Австралия организаторите забраниха на феновете да носят по трибуните руски знамена след двубоя от откриващия кръг между Катерина Байндъл от Украйна и Камила Рахимова от Русия, когато руски флаг бе изложен на видно място и предизвика вълна от недоволство впоследствие.

По-рано през днешния ден обаче именно украинските фенове бяха тези, които опитаха да провокират Андрей Рубльов в мача му от втори кръг срещу финландеца Емил Руусувуори. Руснакът бе непрекъснато обиждан от въпросните мъже, които стояха на първия ред и развяваха украинско знаме. По време на една от смените на полетата световният №6 се приближи към съдията и се оплака от поведението на зрителите, подчертавайки, че проблемът не е самият флаг, а думите, които те изричат по негов адрес.

"Нямам проблем със знамето, всичко е наред с него, нека стои то. Просто имам молба да не им позволявате да отправят обидни думи към мен, когато сменям страните", помоли Рубльов, който е един от тенисистите, които най-често призовават за мир и прекратяване на войната. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опит за провокация: Фен развя украински флаг пред Рубльов, руснакът показа класа (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook