Опитът взе връх над шоуто: Топ поставените надвиха Кирьос и Кокинакис в Торино

от в 22:05 на 14.11.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис без уговорки са двама от най-атрактивните играчи в Тура и техните мачове са сред наблюдаваните, макар че определено има състезатели с по-големи успехи. Тазгодишният сезон обаче определено може да бъде считан за изключително силен за австралийците, след като Кокинакис спечели дебютната си титла на ниво ATP и се завърна в топ 100, а Кирьос демонстрира далеч по-сериозно отношение към спорта и си възвърна статута на един от най-добрите играчи в света.

Двамата пък пренесоха добрите си изяви поединично и в надпреварите по двойки, където заедно стигнаха да сензационен триумф на Аустрелиън Оупън, превръщайки се в първия тандем, който влиза в основната схема на турнир от Шлема с "уайлд кард" и впоследствие завоюва трофея. Специалистите на сингъл не спряха дотук и няколко месеца по-късно спечелиха и състезанието в Атланта, а всичко това им позволи да си осигурят дебют на финалите на ATP в Торино, където щяха да премерят сили с останалите най-добри седем тима в хода на сезона.

Днес Кирьос и Кокинакис излязоха в откриващ мач срещу топ поставените в турнира, а именно Уесли Кулхоф и и Нийл Скупски, които завоюваха цели три Мастърс титли през тази година. В крайна сметка нидерландско-британското дуо показа нагледно защо диктува тенденциите при тандемите в последно време и измъкна победата - 6:7 6:3 10:5, като по този начин оглави временно Зелената група, в която място намериха още бившите номер едно бившите номер едно Никола Мектич / Мате Павич, както и опитните Остин Крайчек / Иван Додиг.

В откриващия сет единствените две възможности за пробив бяха пред Кулхоф и Скупски, само че австралийците наложиха почти невиждано ниво за сервиране и реализираха внушителните 15 аса, което им помогна да докарат нещата до тайбрек, където бяха безупречни и поведоха в отделните части.

Шампионите от Аустрелиън Оупън продължиха да рискуват максимално на начален удар, но този път топ поставените вкараха далеч повече топки в игра и категорично надиграваха своите опоненти в близост до мрежата, реализирайки дебютен брейк в сблъсъка, за да изравнят общия резултат.

Така дойде ред на решителния супер тайбрек до 10 точки, в който първото подаване на Кирьос рядко намираше очертанията на корта и финалистите от US Open отвориха аванс от 6:1, а само няколко минути по-късно можеха да отпразнуват успеха си в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опитът взе връх над шоуто: Топ поставените надвиха Кирьос и Кокинакис в Торино Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | Ник Кирьос | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook