Опитът надви младостта: Квитова се отчете с "геврек" и отстрани голямото откритие на сезона

от в 02:02 на 25.03.2023
Мартин Петков

Следващата генерация при дамите в тениса настъпва с изключително бързи темпове, като едно от момичетата, които впечатляват най-много с изявите си е 18-годишната чехкиня Линда Носкова, която преклони глава срещу Арина Сабаленка в мача за титлата в Аделаида на старта на новия сезон. Жребият на силната WTA 1000 надпревара в Маями пък определи в своеобразен сблъсък на поколенията да противопостави тийнейджърката и двукратната шампионка от Шлема - Петра Квитова, като опитът си каза думата и левичарката не остави шансове на талантливата си сънародничка, надигравайки я с 6:3 6:0, за малко над час на корта. По този начин световната номер 12 продължава напред към третия етап на състезанието във Флорида и ѝ предстои да срещне 22-рата поставена в схемата - Дона Векич, която по-рано в хода на сезона триумфира с отличието в Монтерей.

Интригуващите моменти намериха приложение на корта още от дебютните минути на чешкото дерби, като станахме свидетели на три последователни пробива за старта на мача, от които в печелившата позиция излезе Квитова и поведе в резултата. Последва затишие на случващото се, като фокусът на двете сънароднички за момент падна върху спечелването на собствените си подавания, преди бившата номер две отново да вдигне оборотите и с късен пробив да запише откриващия сет на сметката си.

На старта във втората част по-високоранкираната чехкиня засвидетелства уменията си в офанзивен план, като предлагаше вариативност в тази фаза на играта си и не след дълго причисли съперниковия сервис към актива си. Преломният момент в мача настъпи, след като световната номер 51 пропусна шанса си да осъществи рибрейк, след като заби удара си в мрежата и оттам насетне Квитова наложи изцяло доминацията си на корта, за да спечели последните седем гейма в срещата, придаващи още по-впечатляващ статут на победата ѝ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опитът надви младостта: Квитова се отчете с "геврек" и отстрани голямото откритие на сезона Мартин Петков
Теми:  
wta | линда носкова | маями | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook