Опитът надви над младостта: Хачанов спря приказката на Меншик в Доха и се поздрави с шеста титла

от в 19:02 на 24.02.2024
Елеонора Александрова

Карен Хачанов е новият шампион на турнира в Доха. Световният номер 17 победи изненадата на турнира, Якуб Меншик със 7:6(12), 6:4 и така ознаменува 6-тата си титла на ниво ATP. С този триумф руснакът ще се завърне в топ 15 в ранглистата, а подгласникът ще направи своя дебют в топ 100.

Нивото на игра на двамата финалисти бе високо, особено при начален удар, където и двамата реализираха много асове. Нито един от тях не допусна пробив и така се стигна до тайбрек, който се оказа истински трилър за тях. Началото на дългия гейм бе обещаващо за по-опитния тенисист, като той спечели първите две подавания, ала следващите пет точки отидоха при тийнейджъра, след което световният номер 17 изравни резултата на 5:5. Няколко секунди по-късно пред чеха имаше възможността да затвори сета в своя полза, ала класата на бившия номер 8 си пролича в най-критичните моменти. Следващите минути бяха инфарктни, като и двамата имаха възможността да затворят сета, ала нервите не им позволиха това да се случи. В крайна сметка опитът на Хачанов му помогна да спечели тайбрека с 14:12.

Във втория сет двукратният "мейджър" полуфиналист показа защо има репутацията на един от най-добрите в тура, като реализира ранен пробив. Този момент се оказа ключов за развитието на двубоя и при следващите подавания руснакът не позволи на противника си да обърне играта и печелейки втората част с 6:4, триумфира с шестата титла в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опитът надви над младостта: Хачанов спря приказката на Меншик в Доха и се поздрави с шеста титла Елеонора Александрова
Теми:  
карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook