Опустошително представяне: Бублик срази Рубльов и завоюва първи АТР 500 трофей в Хале!

от в 15:58 на 25.06.2023
Мирела Николова

Александър Бублик е новият шампион на АТР 500 надпреварата в Хале. Казахстанецът за пореден път показа колко сериозни проблеми може да създаде на всеки един тенисист в Тура и след като по пътя си към финала надделя над имена като Борна Чорич, Яник Синер и Александър Зверев, днес Бублик наложи волята си и над световния №7 Андрей Рубльов с 6:3 3:6 6:3. Така 48-ият в света завоюва своя втори трофей в турнири под егидата на АТР и едва първи на ниво АТР 500, а освен това днешният триумф ще му донесе и ново рекордно класиране в световната ранглиста от идната седмица. 

Дебютната част премина изцяло под доминацията на казахстанеца, който играеше с изключително висок интензитет и не спираше да бомбардира противниковата половина с мощни снаряди от всяка страна. Той осуетяваше всеки опит на руснака за излизане на мрежата и осъществи пробив още преди първата почивка, излизайки напред с аванс от 3:0. Руснакът бе напълно безпомощен срещу съвършеното представяне на Бублик, който загуби едва две точки на собствено подаване до края на сета, за да го прибави към своята сметка.

Въпреки че бе оставен без шансове в предходната част, то още в началото на втория сет Рубльов показа, че няма намерение да се предава, и бързо си възвърна самочувствието след серия от перфектно пласирани уинъри. Световният №7 все по-често започна именно той да поема диригентската палка, което съвсем скоро даде отражение и върху резултата. След като пропусна брейкбол в четвъртия гейм, още в следващото съперниково подаване руснакът изпълни целта си и реализира пробив за 4:2, с чиято помощ доведе срещата до изиграване на трети решителен сет.

Финалната част не се различаваше с много от откриващия сет, тъй като непоставеният тенисист отново съумяваше да диктува разиграванията, без да отстъпва нито за миг инициативата на руснака. Така Бублик достигна до пробив още в самото начало и отново си изгради ранен аванс от 3:0, с който пречупи устрема на Рубльов от края на втората част. Казахстанецът имаше надмощие във всеки един аспект, а световният №7 просто не можеше да намери противодействие срещу безпогрешните му изяви и по този начин след малко над 90 минути Бублик вдигна своята втора АТР титла.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опустошително представяне: Бублик срази Рубльов и завоюва първи АТР 500 трофей в Хале! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | андрей рубльов | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook