Опустошително представяне: Кийс разгроми почти непобедимата Колинс и грабна купата в Страсбург

от в 01:36 на 26.05.2024
Елеонора Александрова

Мадисън Кийс трябваше да премине през тежък период от кариерата ѝ, тъй като започна по-късно сезона си от по-голямата част от колежките си, поради контузия, появила се в началото на годината. Бившата "мейджър" финалистка обаче изглежда е загърбила тези трудни месеци и отново напомни за себе си, спечелвайки титлата в Страсбург. Бившата номер 7 разгроми една от топ тенисистите в момента, Даниел Колинс, с резултат 6:1 6:2 и се поздрави със своята осма титла в кариерата си.

Кийс даде сериозна заявка още в дебютния гейм, като точно тогава се отвори първата възможност за брейк пред нея. Макар и да не бе реализиран, този момент бе само предпоставка за доминацията на световната номер 16, като с всяка изминала минута силовият ѝ стил на игра ставаше все по-ефективен, за сметка на грешките, които Колинс все повече зачестяваха. Шампионката в Маями все пак съумя да измъкне подаването си, но Кийс тотално доминираше на корта в следващите минути и затвори сет със серия от 6 поредни гейма.

Макар и да бе забелязано известно подобрение в играта на двукратната WTA шампионка тази година, темпото на лидерката в мача бе направо убийствено и изцяло непосилно за сънародничката ѝ. При 3:1 в своя полза, Кийс изпита известни колебания, а Колинс се възползва от това и навакса пробива си изоставане, само че веднага след това по-нискоранкираната тенисистка показа защо е по-добрата тенисистка на корта във всеки един аспект през днешния ден и скоро ознаменува първата си титла от почти година насам, a Колинс записа едва трето поражение в последните си 25 срещи (предходните бяха в Мадрид и Рим от Арина Сабаленка).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опустошително представяне: Кийс разгроми почти непобедимата Колинс и грабна купата в Страсбург Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Даниел Колинс | мадисън кийс | Обзори | страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook