Осака бе на крачка от отпадането, но не позволи да се стигне до изненада и е 1/8-финалистка

от в 21:16 на 18.08.2021
Мирела Николова

Световната №2 Наоми Осака бе далеч от най-добрия си тенис в дебютния си двубой на тазгодишното издание на Western & Southern Open, но въпреки това успя да се справи с предизвикателството си на старта в лицето на 17-годишната Кори Гоф. Американката стартира срещата на високи обороти, ала впоследствие играта ѝ претърпя значителен спад, който помогна японската представителка да се поздрави с крайната победа с 4:6 6:3 6:4. В спор за място на четвъртфиналите в турнира Осака ще срещне някоя измежду Бернарда Пера и Жил Белен Тайхман.

Срещата стартира равностойно, макар още от началните минути да се прокрадваха колебания в играта на втората поставена. Именно те се оказаха причина за инкасирането на късен пробив от нейна страна, който даде възможност на Коко да сервира за спечелване на сета. Тийнейджърката не изпусна получената инициатива и бе безкомпромисна в подаването си, затваряйки дебютната част в своя полза.

Устремът на младата тенисистка се запази и в началото на втория сет, когато Гоф отново бе тази, която първа достигна до пробив. Точно тогава обаче играта на американката започна да боксува и скоро преднината ѝ от брейк бе заличена - 2:2. Изглежда, че този рибрейк даде известен импулс на Осака и грешките от нейната ракета започнаха да намаляват. Втората в света успя да си извоюва брейкбол в края на частта, който побърза да материализира за 5:3, и само гейм по-късно мачът бе вкаран в трети решителен сет.

Там Наоми удължи серията си спечелени геймове, пробивайки опонентката си още в първия възможен момент. Тя безпроблемно консолидира аванса си от брейк и излезе напред в резултата с 2:0. Оттам нататък Осака бе изключителна в своите сервис геймове, като не допусна да загуби нито една точка повече в следващите си 4 подавания, за да си гарантира билет за осминафиналите в Синсинати.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Осака бе на крачка от отпадането, но не позволи да се стигне до изненада и е 1/8-финалистка Мирела Николова
Теми:  
wta | наоми осака | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook