Осака бе сериозно тествана, но надви Стивънс в битката на "мейджър" шампионките

от в 06:01 на 11.03.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака имаше сериозни ментални проблеми през изминалия сезон и извървя много тежък път, откакто спечели титлата на Аустрелиън Оупън. Японката взе участие на крайно лимитиран брой турнири и се смъкна до 78-та позиция в световната ранглистата, като до последно не се знаеше дали тя ще може да попадне директно в основната схема на надпреварата в Индиън Уелс.

Все пак бившата номер едно нямаше нужда от помощта на организаторите, за да заслужи мястото си в турнира, а днес показа как далеч не е за отписване, побеждавайки Слоун Стивънс в тежка трисетова битка - 3:6 6:1 6:2. Американката наскоро спечели трофея в Гуадалахара и изглежда близо до най-добрата си форма, но азиатката се оказа с по-здрави нерви и си гарантира среща с 21-вата поставена Вероника Кудерметова в следващия етап на турнира.

Сблъсъка на бившите шампиони от Шлема стартира с явно надмощие на Осака, която доминираше с мощните си удари от дъното на корта и бързо се откъсна напред 3:1, само че впоследствие направи огромно количество непредизвикани грешки, докато Стивънс показваше силата на прословутите си дефанзивни качества и контрираше успешно при всяка една възможност, за да осъществи серия от пет поредни гейма, с която си заслужи успеха в първата част.

Във втората част играта наглед беше равностойна, ала фаворитката печелеше всички важни разигравания и взе решителен аванс от 4:0, а американката нямаше сили да постигне някакъв по-сериозен обрат и победителката трябваше да се определи в трети сет.

Там ролите се обърнаха, защото местната представителка реализира ранен пробив, като дори имаше шанс да дублира аванса си, но не можа да направи решителната крачка към успеха и оттам насетне японката пое нещата в свои ръце, печелейки всички геймове до края на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака бе сериозно тествана, но надви Стивънс в битката на "мейджър" шампионките Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | наоми осака | Обзори | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook