Осака и Серина в една четвъртина в Рим, труден жребий за Барти

от в 18:05 на 08.05.2021
Петър Томов

Днес беше изтеглен жребият за започващия на 9 май турнир от категория WTA 1000 в Рим. Водачка в схемата е световната №1 Ашли Барти, която ще открие кампанията си в италианската столица срещу победителката от срещата между Мартина Тревисан и Ярослава Шведова, а в следващия кръг има вероятност да се изправи срещу Елизе Мертенс. В тази четвъртина се намират още седмата поставена Арина СабаленкаКори Гоф, Каролина Плишкова и Винъс Уилямс, една от които Барти може да срещне на четвъртфиналната фаза.

Четвъртата поставена София Кенин също се намира в горната половина на схемата. Американката, която е в серия от три поредни поражения, очаква победителката от двубоя между Барбора Крейчикова и Сайсай Женг на старта, а на осминафинал може да се изправи срещу Ига Швьонтек. В тази четвъртина попаднаха още Елина СвитолинаГарбине МугурусаМария Сакари, както и достигналата полуфинал в Мадрид Анастасия Павлюченкова.

Шампионката от миналогодишното издание на турнира в Древния град Симона Халеп ще стартира защитата на титлата си срещу квалификантка или Анжелик Кербер, а на четвъртфинал нейни вероятни съпернички са Бианка Андрееску и Петра Квитова.

Водач в долната половина е Наоми Осака. Японката ще стартира срещу победителката от срещата между Джесика Пегула и Дария Касаткина, а на осминафинал я очаква евентуално повторение на финала от АО, изправяйки се срещу Дженифър Брейди. В тази четвъртина се намира още и завръщащата се след близо 3 месеца отсъствие от корта Серина Уилямс. Носителката на 23 титли от Големия Шлем ще се изправи срещу квалификантка или Надя Подороска в първия си мач от Аустрелиън Оупън насам, а при достигане на осминафиналната фаза ще трябва да се справи с една измежду Белинда БенчичПетра Мартич и Шелби Роджърс, за да достигне до реванш с шампионката от мейджъра в Австралия.

Пълният жребий за турнира в Рим може да видите тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака и Серина в една четвъртина в Рим, труден жребий за Барти Петър Томов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ашли барти | елина свитолина | наоми осака | рим | серина уилямс | симона халеп | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook