Осака изпусна мачбол, Каролина Плишкова оформи финала в Бризбейн

от в 11:40 на 11.01.2020
Димитър Беловски

Каролина Плишкова спечели мача си от полуфиналите на турнира в Бризбейн, който е от категорията WTA Premier.

На полуфинала тя се наложи над Наоми Осака от Япония, побеждавайки я със 6:7(10), 7:6(3), 6:2.

В първият сет на мача пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, изпълнен с обрати. Осака поведе в него с 2:0 точки, след което загуби следващите три и по този начин Плишкова се оказа с минипробив напред. Тя, обаче, на свой ред загуби подаването си, а малко по – късно резултата беше изравнен при 4:4 точки. Осака стигна до 6:4, което означаваше две точки за спечелване на частта. Тя ги пропиля и резултата беше изравнен за 6:6. Последва нова точка за японката и нов шанс да затвори двубоя. Тя не успя, а резултата в тайбрека се обърна в полза на чехкинята и тя на свой ред имаше сетбол. Осака не се предаде и спечели следващите две точки при неин сервис и направи резултата 9:8. Тя отново не успа при четвъртата си възможност да спечели сета. Плишкова стигна до втора възможност за спечелването му, след като резултата беше 9:10. Последва серия от три точки за японката, която най – накрая при петата си възможност затвори сета след 12:10 точки.

Вторият сет бе идентичен на първия като всяка една от двете печелиха сервис геймовете си. Това обаче се промени в 11-я гейм от втория сет, когато Осака проби за 6:5 на 30, след това обаче японката допусна светкавичен рибрейк като пропусна и един мачбол. Стигна се до тайбрек, в който чехкинята бързо натрупа комфортен аванс и успя да го спечели със 7:3 точки.

Третият сет започна с пробив за тенисистката от Чехия, която след това го затвърди за 2:0. Тя проби още веднъж за 5:2 и при третата си възможност затвори мача.

На финалът утре Каролина Плишкова ще спори за титлата с Мадисън Кийс, която победи Петра Квитова, осъществявайки пълен обрат с 3:6, 6:2, 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака изпусна мачбол, Каролина Плишкова оформи финала в Бризбейн Димитър Беловски
Теми:  
бризбейн | каролина плишкова | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook