Осака - Мертенс е първият полуфинал в Синсинати

от в 23:08 на 26.08.2020
Максим Енчев
Наоми Осака срещу Елизе Мертенс ще бъде първият полуфинал на тазгодишния Western & Southern Open. За разлика от белгийската тенисистка, която безапелационно достигна до победата, пътят на бившата номер едно в световната ранглиста до полуфиналите далеч не беше толкова лесен.



В първия мач от програмата Елизе Мертенс нямаше никакви проблеми срещу последната останала квалификантка в надпреварата Джесика Пегула, побеждавайки я с 6-1 6-3. Представителката на домакините изигра най-слабия си мач от началото на турнира и отстъпи на белгийката за малко повече от час игра.



Наоми Осака се размина на косъм с отпадането от турнира - въпреки че изоставаше със сет и затвърден пробив от естонската номер 1 Анет Контавейт, двукратната шампионка от Шлема успя да обърне и да спечели с 4-6 6-2 7-5. След като четири поредни сета не беше губила подаването си, в този мач Осака го направи цели три пъти. До средата на срещата играта на японката изобщо не вървеше, често пъти тя не успяваше да намери очертанията на корта във важните точки и това и коства сета.



Малко след началото на втората част играта на Наоми се стабилизира и от 0-2 тя спечели цели девет поредни гейма до 3-0 в решаващия сет. Тогава представянето на Контавейт отново се подобри и мачът се изпълни с красиви разигравания. Накрая победител излезе Осака със 7-5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака - Мертенс е първият полуфинал в Синсинати Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook