Осака пропиля аванс от 4:0 в решителния сет, но оцеля и оформи зрелище с Швьонтек в Париж!

от в 15:10 на 26.05.2024
Елеонора Александрова

Наоми Осака започна кампанията си в Ролан Гарос успешно. Японката се завърна за пръв път след 2022-ра на кортовете в Париж, където до голяма степен започна нейното отстъпление в тениса преди 3 години, когато взе решение да не дава пресконференции и организаторите я заплашиха с отсраняване от турнира, а тя тогава взе решението добровлно да се оттегли от основната схема и оттам насетне не е същата тенисистка, като дълго време се бореше с ментални проблеми. Днес японката надви представителката на топ 50, Лучия Бронзети, с 6:1 4:6 7:5 и в следващия кръг ще може да срещне действащата шампионка и световна номер едно - Ига Швьонтек.

Срещата започна бавно за двете тенисистки, които не ни предложиха дълги разигравания, като множеството неточности от двете страни бяха налице. С течение на времето обаче агресивният стил на игра на Осака ставаше все по-ефективен, което позволи на бившата номер 1 да играе с повече увереност и така след 1:1 японката не загуби нито гейм повече и затвори убедително откриващата част в своя полза.

Втората част започна по значително по-добър начин за Брондзети, която доста по-успешно удържаше на атаките на именитата ѝ опонентка. От своя страна сервисът, който е едно от основните оръжия на Осака, бе достатъчен за азиатката да печели лесно геймовете си от началния си удар.

Първата възможност за пробив се случи чак при 3:3, когато 4-кратната "мейджър" шампионка имаше три брейкпойнта пред себе си. Грешките на японката, съчетани със силния характер, който световната номер 48 демонстрира, не позволи на азиатката да поведе с пробив, а този момент се оказа ключов за развитието на сета, тъй като италианката започваше да играе все по-вдъхновено и така да предизвиква грешки у опонентката ѝ. Така, при 5:4 в своя полза. представителката на топ 50 реалзиира брейк и изравни общия резултат.

Въпреки загубената втора част, Осака не изглеждаше демотивирана, а напротив - в първите минути японката напомни на себе си от началото на двубоя, доминирайки изцяло над опонентката си. Това позволи на японката да поведе с два пробива. Точно, когато изглеждаше, че победата на бившата номер 1 е в кърпа вързана, играта ѝ постепенно започваше да се разпада. Това позволи на Брондзети да покаже най-доброто от себе си и така от изоставане с 0:4 и 30:40, да сътвори страхотен частичен обрат, печелейки пет гейма поред. Въпреки кризисния момент, в който Осака се намираше, японката съумя да се мобилизира и отново да върне контрола си в мача. Така, печелейки следващите три гейма, се поздрави с успеха и започна кампанията си успешно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака пропиля аванс от 4:0 в решителния сет, но оцеля и оформи зрелище с Швьонтек в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | лучия брондзети | наоми осака | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook