Осака с нов жест към обществото: Ще подаде ръка на нуждаещите се в Хаити

от в 13:29 на 16.08.2021
Диана Андреева

През годините Наоми Осака е протягала ръка на хората в нужда многократно, а жестовете й към обществото нямат край. След като дари средства за пожарите в Австралия през 2020 и световната пандемия от COVID-19, сега японката ще се включи в кампанията за подпомагане на пострадалите граждани в Хаити. Карбиската страна бе разтърсена от земетресение, ранило хиляди души и разрушило градове и села, а целият награден фонд, който Осака ще спечели на Мастърса в Синсинати през тази седмица, ще бъде посветен именно на това бедствие.

За решението си Осака съобщи в Twitter, като ето какво точно написа тя: "Наистина ме съсипва да наблюдавам всичко това, което се случва в Хаити. Неприятностите просто нямат край. Искам да подам ръка на нуждаещите се, затова ще даря целия награден фонд, който ще спечеля в Синсинати. Знам, че ще се справим заедно и всичко отново ще бъде наред.", завърши Осака.

Наоми Осака се оттегли доброволно преди двубоя си от втория кръг на Ролан Гарос, тъй като нейното решение да не дава пресконференции в Париж остана неразбрано от широката аудитория и японката получи сериозно количество критики за поведението си. В крайна сметка състезателката не издържа на обществения натиск и просто се отказа от втория турнир за годината в Големия шлем. Впоследствие световната номер 2 взе решение да се оттегли и от Уимбълдън 2021, а за първи път от май месец насам тя се завърна на професионалната сцена на Олимпийските игри в родината си. Там не успя да сбъдне мечтата си и да спечели медал, но за сметка на това имаше честта да запали олимпийския огън - събитие, което със сигурност никога няма да избледнее от съзнанието й. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Осака с нов жест към обществото: Ще подаде ръка на нуждаещите се в Хаити Диана Андреева
Теми:  
наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook