Осака се справи и с Плишкова и е на една победа от нов трофей от шлема

от в 09:08 на 24.01.2019
В
Наоми Осака надви победилата вчера Серина, Каролина Плишкова. С тази си победа тя си гарантира и първото място в световната ранклиста до събота, когато ще се изправи срещу другата чехкиня Петра Квитова, като двете ще спорят освен за титлата в Австралия, така и за мястото на Симона Халеп преди започването на турнира.

Първият сет започна равностойно, а и двете срещнаха трудности да вземат своите първи подавания за 1:1.

Наоми все пак стигна до ранен пробив въпреки, че позволи на Плишкова да се върне от 15:40. Тя затвърди преднината си с бърз гейм, като така и поведе с 3:1.

Плишкова отгови със същото и то дори взимайки своето подаване на нула, но това беше и последния й гейм за сета.

Последваха добри минути за Осака, а малко по-късно  сетът вече беше отишъл в сметката на Наоми, която затвори частта с три поредни аса.

Втората част започна добре за Осака и тя поведе с 0:30 на сервис на Плишкова, но при първото си излизане на мрежата за мача на японката и се наложи да играе смач, който тя заби в филето, и въпреки че топката мина от другата страна,  тя даде възможност на противничката си да я размине, а чехкинята не се поколеба и стори това.

Тази грешка обаче на сломи Наоми и тя на бърза ръка реализира пробив и в този сет. Все пак последва рибрейк, който върна и интригата в мача, а сега седмата в света вече изглеждаше доста по-добре и  започна да връща всяка една топка в корта и да прави отлични ретури.

При 1:1 не се стигна до нов брейк в полза на Осака, въпреки нейната много агресивната игра на ретур, а Плишкова успя да се върне майсторски от 0:40, за да поведе за първи път в сета.

Последваха 3 гейма без пробиви, а Осака реализира не малко асове, докато Плишкова не можеше да се похвали с това, но въпреки това поддържаше паритета.

Все пак при 3:3 и 30:15 се стигна до първи ас на Каролина, а сервисът и като цяло започна да функционира на ниво и тя и поведе с 4:3.

В този гейм се стигна до дюс, а с форхенд с 143км/ч Плишкова получи брейкшанс, но комбинация от сервис и печеливш удар на японката не оставиха шанс на Каролина.

Следващите две точки отидоха в сметката на младата азиатка, а този сервис гейм ни показа  всъщност на каква висота е женския тенис в днешни дни, защото двете си разменяха кой от кой по-тежък удар от дъното на корта и въпреки че при 30:30 Осака имаше възможност да настъпи и да приключи мача в два сета, тя може би леко прегоря, като така и пресили следващите си два удара с което прати гейма в актива на чехкинята.

Всичко  приключи още в следващия гейм, защото Каролина сякаш от нищото реализира  нов решителен пробив и то на нула.

Така след изминалата част, където атаката беше на пиедестал, а тази която атакуваше съумяваше да взима точките, се очертаваше и много интересна последна такава.

Третият сет започна с лесен гейм на Плишкова, докато този на Осака беше изключително труден и се стигна  до точки за брейк, но след  дълга битка, подаването на японката бе спасена.

Типично за тениса, след изпуснатите няколко възможности, сега Наоми беше с предимството и с хубави бекхенди и стабилна игра от основната линия, японката стигна и до пробив в своя полза.

Брейкът беше затвърден на 15, а Плишкова взе своето  на нула, като досега всичко се развиваше аналогично на първия сет.

Осака затвърди тази тенденция и поведе с 4:2, но въпреки един изумителен къс диагонал, доста спокойната японка не успя  да пробие отново, както стори в първия сет, и така Плишкова направи резултата 3:4.

Осака имаше нови топки на разположение и това й бе от огромна помощ, като получи голям аванс в разиграванията.

Осака съумя да дръпне отново с два гейма, като въпреки че  мина през брейкбол, той беше отразен с 14тия й ас, а така Наоми вече беше на само гейм от финала.

Въпреки че беше на две точки от победата в сервис гейма на Плишкова, Осака не съумя да затвори мача още тук и и се наложи да подава за неговото приключване.

Наоми започна с лесна точка и поведе 15:0. Плишкова все пак взе следващата, след малка помощ  от мрежата, но грешка на чехкинята отново даде аванс на младата японка.

Каролина взе още една точка след хубав ретур, но печеливш удар и ас на Наоми пратиха чехкинята на губещата страна, а Осака едва на 21 години успя да се класира на втори финал от шлема.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Осака се справи и с Плишкова и е на една победа от нов трофей от шлема В

Коментари

Следвайте ни в Facebook