В сблъсък на мейджър шампионки: Андрееску се завърна бляскаво след година пауза и сломи Осака!

от в 19:51 на 14.06.2024
Елеонора Александрова

Бианка Андрееску не бе взела участие в нито един турнир на ниво WTA от 10 месеца насам, поради контузия, а впоследствие напусна и топ 200 в ранглистата. Канадката обаче за пореден път показа силна воля и в едва втората си надпревара след завръщането си и в Хертогенбош съумя да се класира за първи си полуфинал на трева от 2022-ра година насам. Бившата номер 4 надви, намиращата се във възходяща форма, Наоми Осака с резултат 6:4 3:6 7:6(3), като в следващия кръг я очаква Далма Галфи.

Срещата започна с бързи геймове, в които и двете тенисистки показаха силна сервис игра. След 2:2 обаче срещата бе прекъсната, поради дъжд, продължил повече от 2 часа. След прекъсването характерът на двубоя се промени. Геймовете ставаха по-дълги, а с това се появиха и първите възможности за пробив. Още при първата в полза на канадката, бившата номер 4 съумя да реализира брейк, а макар и след това японката да бе напълно равностойна на съперничката си, до обрат не се стигна и така първият сет отиде в сметката на Андрееску.

Вторият сет започна ударно за някогашната номер 1, която показа, че неслучайно е готова да се завърне сред най-добрите, и със доста по-стабилна игра от началния удар до самите разигравания, реализира два ранни пробива. След 5:1 в полза на Осака, Андрееску започваше да играе по-освободено, за сметка на противничката ѝ, което позволи на северноамериканката да намали изоставането си. Въпреки подема в играта на настоящата номер 228, азиатката не допусна обрат, и с 6:3 изравни резултата в сетовете.

Последната част се разви по начин, подобен на този на първата. Въпреки загубения втори сет, канадката не се обезкуражи и с по-уверена игра успя да поеме инициативата. Това позволи на шампионката от US Оупън през 2019-та година да осъществи брейк при 3:2. Всичко вървеше по план за бившата номер 4, докато не дойде момента при 5:4, в който тя трябваше да сервира за мача. В този момент Осака показа характер и съумя да отвърне на пробива, а впоследствие се стигна до тайбрек. Още в самото начало на дългия гейм Андрееску показа, че е готова да спечели този маратонски мач и показвайки превъзходството си над четирикратната "мейджър" шампионка, се класира за първия си полуфинал от близо година и половина насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В сблъсък на мейджър шампионки: Андрееску се завърна бляскаво след година пауза и сломи Осака! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бианка андрееску | наоми осака | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook