Осака: Скоро отново ще застана под прожекторите на тенис корта

от в 06:38 на 28.09.2021
Диана Андреева

По време на пресконференцията си след загубата в трети кръг на тазгодишното Открито първенство на САЩ Наоми Осака обяви пред медиите, че има нужда да си вземе почивка от тениса, тъй като по нейните думи не ѝ носи удоволствие, като тя дори изрази съмнения, че ще участва отново на официален турнир до края на сезона. Почитателите на бившата световна номер едно бяха силно разочаровани, когато тя се оттегли от Индиън Уелс, но в последното си изявление пред медиите Осака намекна, че в най-скоро време отново ще застане под прожекторите. Ето какво точно сподели японката:

"Никога не бих отрекла факта, че обичам спорта. Знам, че ще се завърна отново под прожекторите, при това може би ще бъде скоро, защото имам това желание. Само че за мен няма да има значение дали печеля или губя. Ще се радвам просто да бъда на корта. Защото ще го правя за себе си. Преди известно време започнах да чувствам, че някой ми отнема радостта от тениса. Безпокоях се какво ще кажат хората. 

В миналото обичах съревнованието и това да се конкурирам. Когато играех дълъг мач, колкото по-продължителен беше той, толкова по-забавно беше за мен. Само че напоследък започнах да усещам, че колкото повече време прекарвам на корта, толкова по-стресирана се чувствам. Нуждаех се от почивка, за да намеря отново себе си." - завърши Осака. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Осака: Скоро отново ще застана под прожекторите на тенис корта Диана Андреева
Теми:  
wta | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook