Осака: След като спечелих AO 2019 всички имаха големи очаквания към мен

от в 12:14 на 29.11.2019
В
Бившата водачка на ранглистата Наоми Осака сподели как са се променили очакванията и манталитета ѝ, откакто спечели втората си титла от Големия шлем по-рано тази година. Японката каза:

„Когато спечелих първата си титла от Големия шлем през 2018 г., много хора ме попитаха: ,,Как се е променил животът ти за една година?“ Не чувствах, че нещо е по-различно. Но след като спечелих Australian Open 2019, започнах да се чувствам различно. Щом загубех мач, навсякъде ставаше голяма новина и като цяло както аз, така и феновете ми обръщаха повече внимание на загубите ми. Те бяха по-трудни за преодоляване.


Понякога се депресирах по време на тренировки и усещах, че всички имаха много големи очаквания към мен. Започвах да не играя на нужното ниво, което никога досега не бях правила. Имам тенденцията да изключвам в такива моменти. Трудно е да продължаваш да се забавляваш и да играеш тенис в подобни ситуации.”


Осака също сподели: „По време на сезона пътувах в различни държави много често. По-голямата ми сестра - Мари, е най-добрата ми приятелка - винаги ѝ се обаждам, когато съм на път, благодарение на нея аз пораснах. Тя ми беше спаринг партньор, а баща ми беше мой треньор. Той в момента продължава да ме тренира. Обучението ми беше по-трудно, когато бях малка. Прекарвах цялото си време на корта. Буквално обядвах, седнала на земята.” 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: След като спечелих AO 2019 всички имаха големи очаквания към мен В

Коментари





Следвайте ни в Facebook