Осака сложи край на приказката на Шие и стана първата полуфиналистка на АО!

от в 04:29 на 16.02.2021
Калоян Соколов

Наоми Осака не остави шансове на приятната изненада Су-Уей Шие и сложи край на нейната впечатляваща серия в Мелбърн. Японката се оказа твърде сериозно препятствие за световната номер 68 и заслужено се поздрави с комфортен успех - 6:2 6:2. По този нaчин поставената под номер 2 намери място във финалната четворка на Откритото първентво на Австралия, където ще я очаква една измежду Серина Уилямс и Симона Халеп.

Тайванката започна с нестандартните изпълнения от само начало, което видимo разби ритъма на Осака, но тя все пак съумя да спаси първото си подаване и впоследствие реализира пробив. Последваха няколко много оспорвани гейма, в които мощта на Наоми вземаше връх над креативността на Шие и бившата шампионка поведе с 4:1. Ветеранката се разписа още веднъж в сета, само че нямаше сили за нещо повече, което позволи на японката да спечели откриващата част.

Подемът в представянето на Осака продължи, като на бърза ръка тя изгради аванс от 3:0 във втория сет, а непоставената състезателка просто гледаше как топките профучават покрай нея и нямаше никаква възможност за реакция. Все пак Шие не се предаде, показвайки серия от великолепни реакции в близост до мрежата, което й позволи да измъкне следващите си две подавания, ала в края допусна още един брейк и така световната номер 2 продължи пътя си към втора титла на Аустрелиън Оупън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Осака сложи край на приказката на Шие и стана първата полуфиналистка на АО! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook