Осака за епиката с Швьонтек: Разплаках се след мача, но играя по-добре от всякога и съм горда

от в 01:51 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Наоми Осака изигра фантастичен мач и беше само на точка от това да детронира Ига Швьонтек от трона на Ролан Гарос, прекъсвайки нейната серия от 15 поредни победи във френската столица. Световната номер едно обаче съумя да предолее пасив от 2:5 и в крайна на сметка триумфира над бившата водачка класацията на WTA, която обаче беше решила да приеме поражението си с неговите най-вече положителни нюанси и проведе една страхотна и искрена пресконференция, в която беше усмихната през цялото време.

Мислите за мача и атмосферата:

- Това вероятно е най-забавният мач, от които някога съм била част, имайки предвид каква беше атмосферата и колко много се забавляваха зрителите на корт. Определено запомнящ се двубой за мен. Честно казано съм се чувствала и по-зле след загуба.

За емоциите след подобна загуба:

 

- Истината, е че се разплаках, когато напуснах корта, но впоследствие се замислих как гледах Ига да печели турнира, докато бях бременна вкъщи и просто си мечтаех да мога да играя срещу нея, така че бих казала, че се справям много добре, когато поставя нещата по този начин и не искам да бъда прекалено сурова със себе си. Освен това играхме на нейната най-добра настилка. Аз съм дете на твърдите кортове и бих искала да се срещнем на моята настилка. Казах, че се стремя да бъда в топ форма за септември и засега нещата вървят добре.

За психологическата подготовка в мачовете с най-добрите в света:

- Не мисля за най-добрите играчи, когато се изправям срещу тях, а по-скоро  се фокусирам върху самата себе си и подготовката ми за дадения турнир. Тренирам точно за такива мачове и днес имах същия подход, какъвто със Серина, когато за пръв път се срещнахне на финала на US Open преди 6 години. В подобни мачове чувствам, че нямам друг избор освен да бъда концентрирана от самото начало и това ми помага.

За това дали е близо до нивото, с което спечели 4 титли от Големия шлем:

- Вие ми кажете. Мисля, че дори вече започвам да играя. малко по-добре, защото съм работила върху някои неща. Хей, защо си клатиш главата по този начин? Знам, че резултатите все още не са толкова добри, но се подобрявам с всеки изминал турнир. За последно играх с Ига на финала в Маями преди две години и загуби един от сетовете на нула, така че явно се подобрявам или поне се надявам да бъде така.

За нейното чудесно движение върху клея и дали това може да е повратна точка за нея през сезона:

- Работя именно най-вече върху физическото си състояние и скорост на корта, което е наистина трудно, имайки предвид, че наскоро родих, но това е едно от нещата, които държах да подобря.

За това какво значи да бъдеш мил със самия себе си:

- Имам си едно малко тефтерче, в което написах "Гордея се с теб". Подобни думи към мен самата ме зареждат с много сила, защото често съм прекалено негативна. Наистина съм горда с приключението си досега и се надявам тепърва да имам много положителни моменти.

За публиката и дали се забавлява с движението си по корта:

- Мисля, че публиката беше страхотна. Живея за тези мигове и усещах как феновете се забавляват, а точно това чувство искам да давам на хората, независимо дали печеля или губя. Свикнала съм с публиката в Ню Йорк, така че не бих могъл да се оплача. Вече се чувствам добре върху клея и се забавлявам, докато се приплъзвам. Все едно танцувах на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака за епиката с Швьонтек: Разплаках се след мача, но играя по-добре от всякога и съм горда Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | любопитно | наоми осака | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook