Осака за възможността отново да бъде №1 в WTA класирането и футболния й отбор

от в 12:14 на 30.03.2021
Диана Андреева

Наоми Осака има възможност да се завърне на върха на WTA класацията през следващата седмица, но това зависи както от нейното представяне в Маями, така и от настоящата световна номер едно Ашли Барти. В случай, че австралийката успее да премине следващия кръг, Осака трябва със сигурност да триумфира в надпреварата, а ако Барти отпадне на 1/4-финалите, Наоми ще се нуждае от участие в заключителния мач, за да може в понеделник да се изкачи в ранглистата. 

В интервю японката разказа за целите си в бъдеще и начинанията си извън корта, а най-вече наблегна на темата, свързана с женккия футболен отбор North Carolina Courage, на когото тя стана собственик в началото на сезона:

„Подобрих играта си в доста отношения. С треньора ми работихме върху различни недостатъци, но за мен най-важното е, че винаги мога да разговарям с него и комуникацията между нас е много добра. Трябва да отбележа и това, че станах по-силна от психологическа гледна точка, особено що се отнася до преминаването през трудни ситуации.

Тенисът е спорт, който постоянноо еволюира. Непрестанно се появяват нови играчи и трябва да изградиш стратегия, с която да можеш да играеш успешно срещу всеки от тях. Трябва да умееш да се адаптираш много бързо, но в същото време да не изменяш на стила си, ако той ти носи добри резултати.

Не казвам, че първото място в ранглистата няма значение за мен след като вече съм била там. Разбирам колко важно постижение е това и каква огромна чест е да бъдеш №1 в света, но съм установила, че психологически излизам от равновесие ако започна да мисля твърде много за това какво би могло да се случи. В момента мисля единствено за турнира и за това, че във всеки кръг се изправям срещу силни опонентки. Мисля само за следващия мач и се надявам, че този подход ще ме извежда до финали и титли. Логично е, че ако печелиш турнири рано или късно ще станеш №1. Това просто не е основният ми приоритет точно в този момент.

Истината е, че да притежаваш футболен отбор е страхотно. Това е първият ми проект в тази сфера и все още опознавам средата и имам доста да уча. Освен това в бъдеще ще имам възможността сама да проектирам част от екипите си. Това е нещо, което наистина искам. Сестра ми също ще участва в дизайнерския процес, защото още от деца обичаме да правим подобни неща заедно. За нас това е много забавен проект. Знам, че все пак има някакви правила и не можем просто да правим каквото поискаме, но въпреки това смятам, че ще бъде невероятно изживяване“ 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Осака за възможността отново да бъде №1 в WTA класирането и футболния й отбор Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти | наоми осака | осака | ранглиста

Коментари

Следвайте ни в Facebook