Първа топ 10 победа след завръщането: Осака даде сериозна заявка и се изстреля към 1/8-финалите в Рим

от в 16:16 на 11.05.2024
Елеонора Александрова

В годината на завръщането си от майчинство Наоми Осака прави един от най-силни си турнири на клей. В предния кръг азиатката надви финалистката от Щутгарт - Марта Костюк, а днес бившата номер 1 "взе скалпа" на още една топ тенисистка в лицето на десетата поставена Дария Касаткина. За 80 минути игра японката спечели убедително двубоя си срещу по-високоранкираната тенисистка с 6:3 6:3.

Още в самото начало Осака показа, че е по-добрата тенисистка в срещата. С мощния си сервис и силов стил на игра азиатката изцяло неутрализира дефанзивата на опонентката си. Това позволи на Осака да реализира ранен пробив. Макар и превъзходството на четирикратната "мейджър" шампионка да изгледаше очевидно, то Касаткина не изгледаше готова да отстъпи лесно и в седмия гейм изравни резултата. Веднага след това обаче японката отново си върна лидерството и запазвайки го до края на сета, поведе с 6:3.

Втората част също започна ударно за завърналата се от майчинство тенисистка с брейк още в първия гейм. Въпреки това, Касаткина отново изравни резултата и изглеждаше готова да бъде конкурентна на опонентката си. След 2:2 обаче Осака отново си върна контрола в двубоя и без да остави шанс на рускинята запази преднината си от един пробив и с 6:3 се класира за 1/8 финалите, където ще премери сили с финалистката от Аустрелиън Оупън - Кинуен Женг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа топ 10 победа след завръщането: Осака даде сериозна заявка и се изстреля към 1/8-финалите в Рим Елеонора Александрова
Теми:  
wta | дария касаткина | наоми осака | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook