Още 1 поставен зад борда: Kокинакис спаси 4 мачбола и шокира тазгодишен Мастърс финалист

от в 01:53 на 04.07.2024
Калоян Соколов

Танаси Кокинакис осъществи осмия обрат от 0:2 до 3:2 сета в първия кръг на Уимбълдън, с което беше поставен нов рекорд по този показател за турнира. Талантливият австралиец претърпя неприятно падане на кортовете в Куинс, което го извади от турнира и той беше под въпрос за участие на "свещената трева" Бившият шампион на двойки от Аустрелиън Оупън обаче се възстанови навреме и не изневери на своя стил, вкарвайки се в пореден 5-сетов мач на "мейджър" състезание през сезона (досега 4 от 5-те му двубои в Шлема бяха достигали до решителен сет).

В миналото именно психологическата устойчивост беше ахилесова пета на Кокинакис и той губеше точно тези оспорвани битки, както се случи срещу Анди Мъри и Стан Вавринка, от които допусна драматични поржения по време на миналогодишните Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос. Този път "Коки" взе своя сладък реванш за всички тези тежки загуби и повали 17-ия поставен Феликс Оже-Алиасим с финалното 4:6 5:7 7:6(11) 6:4 6:4 за 4 часа и 30 минути игра, като така вече имаме цели 11 отпаднали тенисисти до приключването на третия ден на състезанието.

Австралиецът направи двойна грешка при 6:6 в тайбрека на третия сет, но бившият номер 6 беше също толкова нервен и в крайна сметка Кокинакис отрази цели 4 мачбола в дългия 13-ти гейм, а оттам насетне не погледна назад и елиминира финалиста от Мастърса в Мадрид, който вероятно ще напусне топ 20 след края на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Още 1 поставен зад борда: Kокинакис спаси 4 мачбола и шокира тазгодишен Мастърс финалист Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | танаси кокинакис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook