Още двама българи на Sofia Open: Андреев и Нестеров с "уайлдкард" за квалификациите

от в 12:43 на 09.09.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на надпреварата от категория АТР 250 в София (25 септември - 2 октомври) обещава да бъде едно от най-силните досега, след като четирима членове на топ 20 са заявили участие, сред които е и най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който се завръща след триумфа си през 2017 година. В София ще пристигнат и двама представители на световния топ 10 в лицето на Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов, като любопитното е, че руснакът ще стартира от квалификациите, тъй като е пропуснал срока за подаване на заявки за участие в основната схема.

Днес пък стана ясно, че последните две попълнения в пресявките са двама млади родни представители, а именно Адриан Андреев и 19-годишния Пьотр Нестеров, които ще се включат в квалификациите посредством предоставен "уайлдкард" от организаторите. 

21-годишният Адриан Андреев получи шанс да направи своя дебют в пресявките през 2017 г., когато още не бе навършил 16 години. С получения "уайлдкард" за основната схема през 2018-а стана първият играч, роден през този век, участвал в основна схема на турнир от ATP тура. На Sofia Open 2022 в турнир на АТР ще дебютира и Пьотр Нестеров, който стигна до 35-ата позиция в световната ранглиста за юноши през миналата година, а през тази дебютира и за националния отбор на България за Купа "Дейвис".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още двама българи на Sofia Open: Андреев и Нестеров с "уайлдкард" за квалификациите Мирела Николова
Теми:  
atp | Sofia Open 2022 | адриан андреев | бгтенис | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook