Още един Надал на хоризонта: Синът на чичо Тони ще дебютира в ATP Тура още този месец

от в 14:43 на 07.06.2024
Калоян Соколов

Жоан Надал ще дебютира в квалификациите на ATP турнир. Това е възможно, тъй като 20-годишният тенисист е син на Тони Надал, който е турнирен директор на ATP 250 турнира на трева в Майорка (22-29 юни). Към момента обаче изглежда много малко вероятно Жоан да поеме по славния път нa своя първи братовчед Рафаел Надал, тъй като е загубил 12 от последните си 15 мача, като почти всички тези срещи са от квалификациите на Фючърс надпревари.

Всъщност младокът досега е спечелил само един двубой в основната схема на професионален турнир и към момента заема 1890-та позиция в ранглистата на ATP, където е с актив от 1 точка. Тони Надал има и още един син, който носи неговото име и в момента е на 21-годишна възраст, но той не съумява да запише нито една точка за световната класация за малко повече от година в Тура и се отказва от тениса през 2022-ра, когато е още тийнейджър.

Както вече стана ясно, то Рафа Надал ще се готви за Олимпиадата в Париж, която ще се прoведе на кортовете на Ролан Гарос и почти сигурно няма да го видим по време на тревния сезон, но публиката в Майорка все пак ще може да види в игра тенисист с фамилията Надал, а в испанския град ще бъдат още звезди от ранга на Бен Шелтън, Гаел Монфис, Уго Юмбер, Алехандро Табийо, Талон Грийкспор, Доминик Тийм, Фабио Фонини и Адриан Манарино.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един Надал на хоризонта: Синът на чичо Тони ще дебютира в ATP Тура още този месец Калоян Соколов
Теми:  
atp | жоан надал | любопитно | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook