Oще един от топ 15 е аут в Токио: Накашима взе скалпа на друг от героите в Laver Cup

от в 11:41 на 26.09.2024
Калоян Соколов

Участниците на Laver Cup определено са в по-неблагоприятна ситуация спрямо своите конкуренти на азиатските турнири, тъй като те бяха в Берлин допреди само три дни и се вижда, че за организмите им все още е трудно да се приспособят към живота на новия континент.

Първата голяма изненада в Токио беше дело на Алекс Микелсен, който отстрани четвъртия поставен Стефанос Циципас, а Франсис Тиафо също не изглеждаше на себе си по време на мача със своя сънародник Брендън Накашима.

Представителят на Световния отбор показа страхотен тенис в зала "Uber Arena", където надигра Даниил Медведев и изпусна спечелен мач срещу Александър Зверев. Днес обаче световният номер 15 беше бледа своя сянка и допусна първо поражение от общо 6 двубоя с Накашима. Непоставеният тенисист демонстрира, че се намира в страхотна форма, постигайки 9-ти успех в последните си 11 мача и така взе пореден елитен скалп, след като през последните седмици надви Тейлър Фриц, Лоренцо Музети и Холгер Руне.

По-нискоранкираният играч отбеляза една дузина асове и вкара цели 82 процента от първите си подавания в игра, което му позволи да се наложи с крайното 7:5 6:3 за 1 час и 22 минути игрово време. По този начин световният номер 36 оформи 1/8-финален сблъсък с французина Уго Юмбер, който надви миналогодишния 1/2-финалист - Шинтаро Мочизуки.

Мачът започна по план за седмия поставен, който показваше характерните си високи нива на енергия и проби за аванс от 3:2. Впоследствие обаче Тиафо се опита да завърши твърде бързо няколко разигравания и неговият съперник отвърна с моментален рибрейк. Играта продължи равностойно до 6:5 в полза на аутсайдера, когато той се възползва от твърде плитките втори сервиси на своя съперник и грабна откриващия сет с помощта на серия от мълниеносни ретури.

Втората част отново протичаше много равностойно, но вече забелязвахме как "Биг Фо" е много далеч от оптималното си физическо състояние. Световният номер 15 се опитваше да компенсира това с множество излизания към мрежата и разнообразна игра, но в един момент импровизациите от страна на 1/2-финалиста от US Open станаха твърде много и той инкасира брейк в осмия гейм, след което Накашима нямаше проблеми да сложи точка на спора при собствено подаване.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Oще един от топ 15 е аут в Токио: Накашима взе скалпа на друг от героите в Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | брендън накашима | Обзори | тейлър фриц | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook