Още един сериозен удар за Мастърса в Монте Карло: Алкарас също се оттегли от участие

от в 13:47 на 04.04.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас също няма да вземе участие в предстоящата Мастърс надпревара в Монте Карло (8-16 април). Това обяви самият той минути след като неговият сънародник и 11-кратен носител на титлата Рафаел Надал сподели, че ще пропусне турнира в Княжеството. 

Причината, стояща зад това решение на тийнейджъра, е контузия, получена по време на полуфиналния му двубой в Маями срещу Яник Синер. В своето изявление Карлитос разкрива, че резултатите от направените тестове в родния му град Мурсия няма да му позволят да се включи в първата Мастърс надпревара на клей за сезона, като не става ясно каква точно е травмата и колко време ще е необходимо на световния №2 за възстановяване.

"След като прекарах два месеца в чужбина, съм щастлив да се завърна у дома, но същевременно изпитвам тъга, тъй като завърших последния си мач в Маями с физически дискомфорт. Днес посетих личния си доктор Лопес Мартинес в Мурсия и след прегледа се оказа, че няма да мога да се състезавам в Монте Карло, където планирах да открия своя клей сезон", написа Алкарас в социалните мрежи.

Следващият заявен турнир в календара на младия испанец е този от категория АТР 500 в Барселона (15-23 април), където Карлитос триумфира през миналата година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Още един сериозен удар за Мастърса в Монте Карло: Алкарас също се оттегли от участие Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | контузия | монте карло | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook